Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Зуритол

Зуритол | Calier

Марка:Calier
Код на продукта:З02261
Наличност:В наличност
Цена: Изпрати запитване
Кол-во:  

Активни субстанции: Toltrazuril 25 mg

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Пилета (ярки и родители на бройлери).

Терапевтични показания: За третиране на кокцидиоза при ярки и родители на бройлери.

Противопоказания: Няма.

Доза и начин на приложение: 7 mg/kg телесна маса/ден, в продължение на 2 последователни дни, перорално, което се равнява на 28 ml от пероралния разтвор/100 kg телесна маса/ден или 1.4 ml от продукта/1 l питейна вода, базирано на консумация на питейна вода в размер на 1 l/5 kg телесна маса.

Този продукт трябва да се прилага или продължително за период от 48 часа, или за период от 8 часа на ден, в продължение на 2 последователни дни.

Общата телесна маса на третираните птици и дневният прием на вода трябва да бъдат прецизно изчислени.

Консумацията на вода зависи в частност от клиничното състояние, околната температура, светлинната програма, типа на използваната поилна система, възрастта и породата. Ако консумацията на вода е по-голяма или по-малка от посочените по-горе стандарти, концентрацията на продукта в питейната вода трябва да бъде съответно коригирана. Да се използва уместно и подходящо калибрирано оборудване за дозиране. Медикаментозната вода трябва да бъде единствен източник за пиене.

Медикаментозният разтвор трябва да се използва само за 24 часа и трябва да се приготвя нов пресен разтвор всеки ден.

Разтворите, които са по-концентрирани от 3:1000 (3 ml от продукта в 1 литър питейна вода), могат да преципитират. Предварително разреждане и прилагане чрез дозираща помпа (пропорционер) не се препоръчва. За предпочитане е да се използва цистерна.

Карентни срокове: Месо и вътрешни органи: 16 дни. Яйца: Не се разрешава употребата при птици носачки, чиито яйца са предназначени за човешка консумация.

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър