Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Vetmedin S / Ветмедин S

Vetmedin S / Ветмедин S | Boehringer Ingelheim

Марка:Boehringer Ingelheim
Код на продукта:В02603
Наличност:В наличност
Цена: Изпрати запитване
Кол-во:  

Активни субстанции: Vetmedin S 5 mg: Pimobendan 5 mg

Vetmedin S 2,5 mg: Pimobendan 2,5 mg

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Кучета.

Терапевтични показания: За лечение на конгестивна сърдечна недостатъчност при кучета, причинена от дилатативна кардиомиопатия или клапанна недостатъчност (митрална и/или трикуспидална клапанна регургитация).

За лечение на дилатативна кардиомиопатия в предклиничен стадий (асимптоматична с увеличаване на разликата в диапазона между систоличното и диастоличното налягане в лявата камера) при доберман-пинчери след ехокардиографско диагностициране на сърдечното заболяване.

За лечение на кучета с миксоматозно заболяване на митралната клапа (MMVD) в предклиничен стадий (асимптоматично със систоличен митрален шум и данни за увеличен размер на сърцето), за да се забави появата на клинични симптоми на сърдечна недостатъчност.

Противопоказания: Не използвайте пимобендан при хипертрофични кардиомиопатии или при заболявания, при които не може да се получи подобрение на ударния обем поради функционални или анатомични причини (напр. аортна стеноза). 2/6 Тъй като пимобендан се метаболизира главно чрез черния дроб, той не трябва да се използва при кучета с тежко нарушение на чернодробната функция.

Доза и начин на приложение: Vetmedin S 5 mg: Определете точно телесната маса преди лечението, за да гарантирате правилно дозиране. Трябва да се спазва дозата в границите от 0,2 mg до 0,6 mg пимобендан/kg телесна маса, разделена на две дневни дози. Предпочитаната доза е 0,5 mg пимобендан/kg телесна маса, разделена на две дневни дози. За животни с телесна маса от 20 kg това съответства на една 5 mg таблетка за дъвчене сутрин и една 5 mg таблетка за дъвчене вечер.

Vetmedin S 2,5 mg: Определете точно телесната маса преди лечението, за да гарантирате правилно дозиране. Трябва да се спазва дозата в границите от 0,2 mg до 0,6 mg пимобендан/kg телесна маса, разделена на две дневни дози. Предпочитаната доза е 0,5 mg пимобендан/kg телесна маса, разделена на две дневни дози. За животни с телесна маса от 10 kg това съответства на една 2,5 mg таблетка за дъвчене сутрин и една 2,5 mg таблетка за дъвчене вечер.

Не превишавайте препоръчителната доза. Пимобендан се прилага перорално. Приложението на пимобендан трябва да става приблизително един час преди хранене. Пимобендан може също да се използва в комбинация с диуретик, напр. фуроземид. Таблетките за дъвчене могат да се разделят наполовина по делителната черта за прецизност на дозата според телесната маса.

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър