Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Vetbendazol / Ветбендазол

Vetbendazol / Ветбендазол |

Код на продукта:П03023
Наличност:В наличност
Цена: Изпрати запитване
Кол-во:  

Активни субстанции: Fenbendazole..........................................................300 mg

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Коне.

Терапевтични показания: Продуктът VETBENDAZOL/ВЕТБЕНДАЗОЛ 30 % съдържа ендопаразитоцид от класа на бензоимидазолите, който е активен срещу гастроинтестинални и белодробни нематодни видове (възрастни, ларви, яйца), които паразитират при коне, поради което е предназначен за предпазване и лечение на нематодози, причинени от: Strongylus vulgaris, Strongylus equines, Strongylus edentatus, Trichonema (= Cyathostomum), Parascaris equorum, Strongyloides westeri, Oxyuris equi

Противопоказания: Няма.

Доза и начин на приложение: Перорална доза от 10 mg/kg телесна маса, еквивалентна на 10 ml паста за кон, тежащ 300 kg. Една спринцовка от 20 ml осигурява препоръчаната доза на кон, тежащ 600 kg. За да се осигури прилагането на точна доза е необходимо телесната маса да бъде определена възможно най-точно. Точността на дозиращото устройство трябва да бъде проверена. Ако животните трябва да се третират заедно, а не поотделно, те трябва да бъдат групирани според телесната им маса и съответната доза, за да се избегне по-ниско дозиране или предозиране.

Карентни срокове: Не се разрешава за употреба при животни, чието мляко е предназначено за консумация от хора. Не се разрешава за употреба при животни, чието месо и вътрешни органи са предназначени за консумация от хора.

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър