Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
T.M.P.S. inj. / Триметоприм инж. | Kepro

T.M.P.S. inj. / Триметоприм инж. | Kepro

Марка:Kepro
Код на продукта:75
Наличност:В наличност
Цена: Изпрати запитване
Кол-во:  

Съдържание на активната субстанця и ексципиентите:  Trimethoprim: 40 mg/ml; Sulfamethoxazole: 200 mg/ml

Видове животни, за които е предназначен ВМП:  Говеда, коне и прасета.

Терапевтични показания: T.M.P.S. Inj. е ефективен срещу инфекции, причинени от микроорганизми, чувствителни към триметоприми или сулфаметоксазол, катореспираторни, храносмилателни и урогенитални инфекции, вторични бактериални инфекции (след вирусни инфекции), копитен гнилец, мaстити, артрити и флегмони.

Противопоказания: Да не се използва при свръхчувствителност към активните субстанцииили към някой от ексципиентите. Да не се използва при животни с нарушена чернодробна или бъбречна функция, ацидурия.

Дозировка за всеки вид животно, метод и начин на прилагане: Интрамускулно (или бавно интравенозно приложение за коне и жребчета).
Доза : 1 ml/10-15 kg т.м. дневно, в продължение на 5 дни (ако е необходимо).

Специални предупреждения: Специални предпазни мерки за животните при употребата на продукта: Трябва да се разгледа възможността от възникване на потенциални увреждания на бъбреците, черния дроб или хематопоетичната система.
Употребата на продукта трябва да се базира на тестове за определяне на чувствителност на бактериите, изолирани от животните. Ако това не е възможно, лечението трябва да е базирано на локалната (регионална) епидемиологична информация относно чувствителността на прицелните бактерии.
Специални предпазни мерки за лицата, прилагащи ветеринарномедицинския продукт на животните: Да се избягва замърсяването. При поява на растеж или промяна в цвета, продукта трябва да се унищожи. Хора с установена свръхчувствителност към активните субстанции трябва да избягват контакт с ветеринарномедицинския продукт.
Бременност: Не се прилага по време на бременност.
Взаимодействие с други ветеринарномедицински продукти и други форми на взаимодействие: Продуктът е несъвместим с други антибиотици, кокцидиостатици, като парааминобензоена киселина и нейните естери (прокаин, тетракаин). Локалните анестетици, като прокаина, редуцират активноста на сулфонамидите, поради тяхната структурна аналогия с парааминобензоена киселина.
Да не се прилага едновременно с хексаметилентетрамин (метенамин).
Индометацинът, фенилбутазона и салицилатите повишават кръвната концентрация на сулфаметоксазол (изместване на мястото на свързване с протеините).
Предозиране (симптоми, спешни мерки, антидоти), ако е необходимо: T.M.P.S. Inj. притежава висок терапевтичен индекс. Поради това, симптоми на токсичност възникват рядко.
Несъвместимости: При липса на данни за съвместимост, този ветеринарномедицински продукт не трябва да бъде смесван с други ветеринарномедицински продукти.

Карентен срок: Месо и вътрешни органи: 12дни.
Мляко: 4дни.

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър