Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Sulfachlorpyrazin-Na Vetprom 30% / Сулфахлорпиразин Na Ветпром30% | Ветпром

Sulfachlorpyrazin-Na Vetprom 30% / Сулфахлорпиразин Na Ветпром30% | Ветпром

Марка:Ветпром
Код на продукта:С02619
Наличност:В наличност
Цена: Изпрати запитване
Кол-во:  

Активна субстанция: Sulfachlorpyrazine sodium monohydrate 15.0 g
Ексципиенти: Sucrose

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Пилета-бройлери, кокошки и пуйки.

Терапевтични показания: Лечение на еймериоза при кокошки предизвикана от следните видове кокцидии: Eimeria acervulina, E. necatrix, E. maxima, E. tenella, E. brunette, E. mitis, E. hageni, E. mivati, E. praecox; при пуйки – Eimeria adenoides, E. meleagrimitis. Ефективен е и при инфекции предизвикани от Грам-отрицателни и Грам-положителни микроорганизми като Pasteurella multocida (причинител на холерата по птиците); Salmonella gallinarum и Salmonella pullorum (причинител на тиф-пулороза по пилетата и кокошките); Clostridium perfringens тип А и тип С (причинител на некротичен ентерит по птиците).

Противопоказания: Да не се използва при свръхчувствителност към активната субстанция или към някой от ексципиентите. Да не се използва при нарушена чернодробна и бъбречна функция, сърдечни заболявания, анемии.

Неблагоприятни реакции: Възможна е проявята на стомашно-чревни смущения, хиповитаминоза В и К, кристалурия /при кисела урина/, анемия. Ако забележите някакво сериозно въздействие или други ефекти, вследствие от употребата на този ВМП, които не са описани в тази листовка, моля незабавно да уведомите Вашия ветеринарен лекар.

Доза и начин на приложение: СУЛФАХЛОРПИРАЗИН - Na ВЕТПРОМ 30% прах се прилага перорално с водата за пиене. 1 g СУЛФАХЛОРПИРАЗИН - Na ВЕТПРОМ 30% прах се разтваря в 1 L прясна вода за пиене. Курсът на лечение при птиците продължава 3 последователни дни, като в зависимост от състоянието на птиците можа да бъде повторен след 2 дни без опасност от поява на токсични ефекти. За достигане на по-голям ефект, лечението трябва да започне веднага след откриване на първите признаци на заболяването. Ако нуждата от вода за пиене превишава обикновената норма, тя трябва да бъде удовлетворена с обикновена вода.

Карентни срокове: Месо и вътрешни органи (пилета): 14 дни. Месо и вътрешни органи (пуйчета): 21 дни (14 дни при отстраняване на кожата). Не се разрешава употребата при птици, чиито яйца са предназначени за човешка консумация.

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър