Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Scorvet Forte Spot-on Cats / Скорвет Форте спот-он за котки | Biovet

Scorvet Forte Spot-on Cats / Скорвет Форте спот-он за котки | Biovet

Марка:Biovet
Код на продукта:С02909
Наличност:В наличност
Цена: 8,10лв

Възможни варианти

Промоция:

Кол-во:  

Активни субстанции: Fipronil 50,0 mg S-methoprene 60,0 mg

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Котки.

Терапевтични показания: Продуктът се прилага при опаразитяване с кърлежи, бълхи или въшки:
• Кърлежи (Rhipicephalus sanguineus, Ixodes ricinus., Dermacentor variabilis). Продуктът има активност срещу кърлежи в продължение на 2 седмици след приложение;
• Бълхи (Ctenocephalides felis sрp.) - яйца, ларви, какавиди и възрастни форми. Инсектицидната ефикасност срещу повторно опаразитяване с възрастни бълхи продължава до 4 седмици. Продуктът може да се използва, като част от терапията и като средство за контрол върху алергичния дерматит, причинен от бълхи;
• Въшки (Felicola subrostratus).

Противопоказания: Да не се използва при котенца под 2 месечна възраст и на такива с телесна маса под 1 кg. Да не се използва при болни (системни заболявания, треска) или възстановяващи се от заболяване животни. Да не се използва при зайци, поради опасност от неблагоприятни реакции.

Доза и начин на приложение: Локално, върху кожата в област, която животното не може да ближе и в следната последователност: 1. Извадете пипетата от опаковката. Дръжте пипетата изправена. Отчупете върха на пипетата след почукване на върха й, за да осигурите връщането на продукта в разширената част на пипетата. 2. Разгърнете козината на гърба на животното в основата на врата, докато се види кожата. Допрете върха на пипетата до кожата. Изстискайте пипетата няколко пъти, до попадане на цялото съдържание върху кожата.

Дозировка: Една пипета от 0.5 ml, еквивалентна на 5.0 mg/kg т.м. фипронил и 6.0 mg/kg т.м. s-метопрен, на една котка, като интервалът между третиранията да не бъде по-кратък от 4 седмици.

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър