Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Roxacin / Роксацин | Calier

Roxacin / Роксацин | Calier

Марка:Calier
Код на продукта:Р02074
Наличност:В наличност
Цена: Изпрати запитване

Възможни варианти

* Размер:

Кол-во:  

Активни субстанции: Enrofloxacin 100 mg

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Говеда и свине. 

Терапевтични показания: Говеда: Лечение на инфекции на дихателните пътища, причинени от чувствителни към enrofloxacin щамове на Pasteurella multocida, Mannheimia haemolytica и Mycoplasma spp. Лечение на остър генерализиран мастит, причинен от чувствителни към enrofloxacin щамове на Escherichia coli. Лечение на инфекции на храносмилателния тракт, причинени от чувствителни към enrofloxacin щамове на Escherichia coli. Лечение на септицемия, причинена от чувствителни към enrofloxacin щамове на Escherichia coli. Лечение на остър микоплазмен артрит, причинен от чувствителни към enrofloxacin щамове на Mycoplasma bovis при говеда на възраст под 2 години. 
Свине: Лечение на инфекции на дихателните пътища, причинени от чувствителни към enrofloxacin щамове на Pasteurella multocida, Mycoplasma spp. и Actinobacillus pleuropneumoniae. 2/6 Лечение на инфекции на пикочните пътища, причинени от чувствителни към enrofloxacin щамове на Escherichia coli. Лечение на следродилен метрит-мастит-агалаксия (ММА) синдром, причинен от чувствителни към enrofloxacin щамове на Escherichia coli и Klebsiella spp. Лечение на инфекции на храносмилателния тракт, причинени от чувствителни към enrofloxacin щамове на Escherichia coli. Лечение на септицемия, причинена от чувствителни към enrofloxacin щамове на Escherichia coli. 

Противопоказания: Да не се използва за профилактика. Да не се използва при подрастващи коне, поради възможно увреждане на ставния хрущял. Да не се използва при установена резистентност/кръстосана резистентност към (флуоро)хинолони. Да не се използва при свръхчувствителност към активната субстанция или към някой от ексципиентите. 

Неблагоприятни реакции: В мястото на инжектиране могат да се появят локални тъканни реакции. Да се предприемат нормални предпазни мерки за стерилност. В редки случаи, след интравенозно приложение, могат да настъпят анафилактични реакции. При говеда могат да настъпят гастроинтестинални смущения.

Доза и начин на приложение: Интравенозно, подкожно или интрамускулно приложение. При многократни инжектирания трябва да се сменя мястото на приложение. За да се осигури правилно дозиране, телесната маса (т.м.) трябва да се определи възможно найточно, за да се избегне прилагане на по-ниска доза.
Говеда: 5 mg enrofloxacin/kg т.м., което съответства на 1 ml/20 kg т.м., веднъж дневно, за 3-5 дни. Остър микоплазмен артрит, причинен от чувствителни към enrofloxacin щамове на Mycoplasma bovis при говеда на възраст под 2 години: 5 mg enrofloxacin/kg т.м., което съответства на 1 ml/20 kg т.м., веднъж дневно, за 5 дни. Продуктът може да се прилага бавно интравенозно или подкожно. Остър мастит, причинен от Escherichia coli: 5 mg enrofloxacin/kg т.м., което съответства на 1 ml/20 kg т.м., бавно интравенозно, веднъж дневно, два последователни дни. Втората доза може да бъде приложена подкожно. В този случай се прилага карентният срок след подкожно инжектиране. При подкожно инжектиране не трябва да се прилагат повече от 10 ml на едно място.
Свине: 2,5 mg enrofloxacin/kg т.м., което съответства на 0,5 ml/20 kg т.м., веднъж дневно, интрамускулно, за 3 дни. Инфекции на храносмилателния тракт или септицемия, причинени от Escherichia coli: 5 mg enrofloxacin/kg т.м., което съответства на 1 ml/20 kg т.м., веднъж дневно, интрамускулно, за 3 дни. При свине, инжектирането трябва да се прави във врата, в основата на ухото. При интрамускулно инжектиране не трябва да се прилагат повече от 3 ml на едно място.

Карентни срокове: Говеда: След интравенозно инжектиране: Месо и вътрешни органи: 5 дни. Мляко: 3 дни. След подкожно инжектиране: Месо и вътрешни органи: 12 дни. Мляко: 4 дни.
Свине: Месо и вътрешни органи: 13 дни. 

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           ДобърЕтикети: Говеда, свине