Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Promectine / Промектин

Promectine / Промектин | Invesa

Марка:Invesa
Код на продукта:П02741
Наличност:В наличност
Цена: Изпрати запитване

Възможни варианти

* Размер:

Кол-во:  

Едри преживни и овце

PROMECTINE е предназначен за ефективно лечение на гастроинтестинални и белодробни нематодози, ларви, въшки, псороптозни и саркоптозни кърлежи.

 • Гастроинтестинални паразити: всички видове със стопанско значение (възрастни и инхибирани форми)
 • Белодробни паразити: Dictyocaulus viviparus (възрастни)
 • Други нематоди: Thelazia spp. (възрастни) и Parafilaria bovicola (възрастни)
 • Ларви (трите паразитни стадия): Dermatobia hominis и Hypoderma spp.
 • Въшки Linognathus vituli,Haematopinus eurysternus и Solenopotes capillatus
 • Кърлежи Psoroptes ovis (sin.P.communis var.bovis), Sarcoptes scabiei var.bovis и Ornithodoros savignyi

Инжектирането на PROMECTINE спомага за контрол на следните бълхи, въшки и кърлежи: Damalinia bovisBoophilus microplusBdecoloratusChorioptes bovis.

Свине

PROMECTINE е предназначен за ефективно лечение на гастроинтестинални, бъбречни и белодробни нематодози, въшки и крастни кърлежи.

 • Гастроинтестинални паразити: Ascaris suumHyostrongulus rubidusOesophagostomum spp., Strongyloides ransomi (възрастни), Trichuris suis(възрастни).
 • Бъбречни паразити: Stephanurus dentatus (възрастни и L4).
 • Белодробни паразити: Metastrongylus spp. (възрастни).
 • Въшки: Haematopinus suis.
 • Крастни кърлежи: Sarcoptes scabiei varsuis

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Ивермектините не се понасят добре от някои видове животни за които тези продукти не са разрешени за употреба (няколко случaя на непоносимост са били установени при кучета -английски овчарски, като изхода е бил смърт, което важи и за подобни породи и кръстоски). Да не се използва в случаи на известна свръхчувствителност към активната субстанция.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ЗА ЖИВОТНИ, ЗА КОИТО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН

Да не се прилага при лактиращи женски, продуциращи мляко за консумация от човека или 2 месеца преди раждането.

Продуктът не е предназначен за венозно или мускулно приложение. При работа с продукта е необходимо използването на стерилно оборудване и дезинфекциране на мястото на инжектиране, чрез прилагането на подходящ дезинфектант за да се минимизира риска от възникване на клостридиални инфекции в мястото на инжектиране. В случай на инфекция, животните трябва да бъдат третирани с подходящ антибиотик. Препоръчва се преди животните да бъдат лекувани, предварително да бъдат ваксинирани срещу тези инфекции.

Трябва да се избягва контакта между третираните и нетретираните животни и между неинфектираните животни най-малко 7 дни след посленото третиране.

Продуктът е ефективен за всички фази на ларвите при едрите преживни. Най-ефективен резултат дава третирането, възможно най-бързо преди края на сезонa на мухите. Унищожаването на хиподермните ларви в периода, когато те са в жизненоважни зони, може да доведе до нежелана реакция гостоприемник-паразит. Унищожаването наHypoderma lineatum, когато се намират в тъканите около хранопровода, може да доведе до саливация и подуване. Унищожаването на Hypoderma bovis, когато са във вертебралния канал може да доведе до смущения и парализи. Едрите прживни трябва да бъдат третирани преди или след края на тези фази на паразитите.

КАРЕНТЕН СРОК                            

Едри преживни и овце.

Месо - 39 дни.

Мляко - Да не се прилага при лактиращи ЖИВОТНИ

Свине: Месо - 29 дни.

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър