Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Преднивет 5 мг. таблетки

Преднивет 5 мг. таблетки | Balkanpharma

Марка:Balkanpharma
Код на продукта:П02531
Наличност:В наличност
Цена: Изпрати запитване
Кол-во:  

Всяка таблетка съдържа 5 мг. Преднизолон.
За лечение на първична и вторична недостатъчност на надбъбречните жлези, при възпалителни заболявания на двигателната система, очните тъкани и при алергични заболявания, при инфекции със силна токсикоза (в комбинация с антибактериална терапия), при черепно-мозъчни травми и повишено вътречерепно налягане, при интерстициален нефрит, тиреоидити, отити, при ухапване от отровни змии и ужилване от отровни насекоми, при хиперкалцемия и отравяне с витамин Д, при автоимунни заболявания, като помощно средство при малигнени хематологични заболявания, при склеродермия.
Да не се прилага при хуперкортицизъм, остеопороза, захарен диабет, бременност и лактация, вирусни и генерализирани гъбични инфекции, тежка бъбречна и сърдечна недостатъчност. По време на лечението с Преднивет да не се извършват ваксинации с вирусни, бактериални и антимикотични ваксини и токсоиди, както и да се провеждат диагностични тестове за алергичност.
Дози при кучета със заместваща цел 0,2-0,3-0,4 мг./кг.дневно, като противовъзпалително и антиалергично следство - начални дози 0,2-0,6 мг./кг. един или два пъти дневно за 5-7 дни, след което се преминава на подържаща доза през ден, като имуносупресивно средство от 2 до 4 мг./кг. до три пъти дневно, след което дозите постепенно се намаляват, при хиперкалцемия и отравяне с вит. Д 1-1,5 мг./кг.
При котките заместващите дози са 0,3 - 0,4 мг./кг., противовъзпалителните и антиалергичните 0,5 - 1 - 2 мг./кг. и имуносупресивните 2 - 4 мг./кг.

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър