Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Poly Var / Поли Вар ленти

Poly Var / Поли Вар ленти | Bayer

Марка:Bayer
Код на продукта:125
Наличност:На поръчка
Цена: Изпрати запитване
Кол-во:  

Жълти, пластмасови ленти с 15 отвора.

Активна субстанция: Една лента за пчелен кошер съдържа 275mg flumetrin(флуметрин)

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Медоносни пчели

Терапевтични показания: За лечение на вароатоза при медоносни пчели, причинена от чувствителни към флуметрин акари Varroa Destructor.  

Дозировка за всеки вид животно, метод и начин на прилагане: За употреба в пчелни кошери. Поставят се на входа на кошера. За стандартен кошер се използват две ленти. Пчелите са изложени на въздействието на активната субстанция чрез директен контакт с лентата при влизане и излизане от кошера и индиректно, чрез социалните контакти в кошера. Активната субстанция не се изпарява.

Карентен срок: Нула дни.

Съвети за правилно приложение: Третирането трябва да започне скоро след медосбора и ваденето на меда,за да се осигури достатъчен период с летателна активност, добър терапевтичен ефект и здравословно зимуване на пчелите.третирането трябва да бъде приложено най-малко9 седмици преди края на лятната активност, но за не повече от 4 месеца. В случай, че акарите продължат да падат върху подложката през 9-те седмици, лечението трябва да продължи. По този начин лечението обикновено ще обхване критичния период на потенциално хоризонтално предаване на акара, например чрез кражби. Резултатът  от лечението трябва да се следи, както е посочено в точка „Специални предупреждения“. Лентата за пчелен кошер се поставя на входа, така че пчелите да бъдат принудени да влизат и излизат само през отворите на лентата. Цялата повърхност и отворите на лентата не трябва да бъдат покривани, за да се осигури контакт на пчелите с лентата и вентилацията на кошера. Лентите са проектирани така, че да не се нарушава отстраняването на мъртвите пчели. Лентите не трябва да се режат. Опаковката съдържа само ленти за пчелни кошери, но в зависимост от типа на кошерите и размера на входа могат да бъдат необходими допълнителни материали като кабърчета , скоби, пирони, или дървени блокчета, за да се постави лентата. Лентата може да бъде поставена по различни начини отвътре или отвън на кошера. За кошери с широк вход могат да бъдат поставени две ленти в една редица (за кошери типове Boczonadi, Дадант, Deutsch normal, Лангстрот Simplex, Spaar-Kast и Zender). За кошери с малък вход, лентите могат да бъдат поставени перпендикулярно една над друга пред входа (за кошери типове Layens, A-Z).

Специални условия за съхранение на продукта: Да се съхранява далеч от погледа и на недостъпни за деца места. Този ветеринарномедицински продукт на изисква никакви специални условия за съхранение. Да не се използва след изтичане срока на годност, посочен върху етикета и картона. Използвайте незабавно след отваряне на опаковката. Всеки остатък от продукта трябва да бъде изхвърлен.

Специални предупреждения: Всички семейства в пчелина трябва да бъдат третирани едновременно. Продуктът трябва да се използва като част от цялостна програма за контрол на вароатоза. Като ефективен метод за намалява на риска от развитие на резистентност PolyVar Yellow, както и другите акарициди, не трябва да се използват в последователни години. Трябва да се прилага задължително редуване с продукти, съдържащи активни субстанции от други химични класове. В зависимост от регионалната ситуация на резистентност, може да бъде необходимо прекъсване за повече от една година. Тъй като флуметрин и tau-fluvalinate(тау-флувалинат) принадлежат към един и същ клас, те на са подходящи да бъдат редувани взаимно. 

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър