Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
PestiGon Combo / Пестигон Комбо за котки и фретки | Norbrook

PestiGon Combo / Пестигон Комбо за котки и фретки | Norbrook

Марка:Norbrook
Код на продукта:П03139
Наличност:Няма наличност
Цена: 6,40лв

Възможни варианти

* ПРОМОЦИЯ:

Кол-во:  

Активни субстанции: Fipronil…………..50 mg
(S)-methoprene………………………………….60 mg

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Котки и фретки.

Терапевтични показания: При котки: Да се използва срещу опаразитявания с бълхи, самостоятелно или при съвместно опаразитяване с кърлежи и/или хапещи въшки.
· Елиминиране на бълхи (Ctenocephalides spp.). Трайността на инсектицидната ефикасност срещу нови опаразитявания с възрастни бълхи е 4 седмици. Трайността на предпазването от размножаване на бълхите, чрез потискане развитието на техните яйца (овицидна активност), ларви и какавиди (ларвицидна активност), свързано със снасянето на яйца от страна на възрастните бълхи, е шест седмици след прилагането на продукта.
· Елиминиране на кърлежи (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Rhipicephalus sanguineus). Трайността на акарицидната ефикасност срещу кърлежи е до 2 седмици (основано на експериментални данни).
· Елиминиране на хапещи въшки (Felicola subrostratus).
Ветеринарномедицинският продукт може да бъде използван като част от стратегията за лечение при контрола на алергичния дерматит, причинен от бълхи - Flea Allergy Dermatitis (FAD).

При фретки: Да се използва срещу опаразитявания с бълхи, самостоятелно или при съвместно опаразитяване с кърлежи.
· Елиминиране на бълхи (Ctenocephalides spp.). Трайността на инсектицидната ефикасност срещу нови опаразитявания с възрастни бълхи е 4 седмици. Предпазва от размножаване на бълхите, чрез потискане развитието на техните яйца (овицидна активност), ларви и какавиди (ларвицидна активност), свързано със снасянето на яйца от страна на възрастните бълхи.
· Елиминиране на кърлежи (Ixodes ricinus). Трайността на акарицидната ефикасност срещу кърлежи е 4 седмици (основано на експериментални данни).

Противопоказания: Да не се използва при котета на възраст под 8 седмици и/или с телесна маса под 1 kg, при липсата на налични данни. Да не се използва при фретки на възраст под 6 месеца. Да не се използва при болни животни (например със системни заболявания, треска) или при животни в реконвалесцентен период. Да не се използва при зайци, поради възможността от настъпване на неблагоприятни реакции, а дори и на смърт. Да не се използва при видове животни, за които ветеринарномедицинският продукт не е предназначен, при липсата на изследвания. Да не се използва при свръхчувствителност към активните субстанции или към някой от ексципиентите.

Неблагоприятни реакции (честота и важност): Сред много редките подозирани неблагоприятни реакции след употреба са били докладвани преходни кожни реакции в мястото на прилагане (обезцветяване на кожата, колална алопеция, сърбеж, зачервяване) и генерализирани сърбеж или алопеция. След употреба са били наблюдавани също повишено слюноотделяне, обратими нервни признаци (увеличена чувствителност към стимулация, депресия, други нерврни признаци) повръщане или респираторни симптоми. Честотата на неблагоприятните реакции се определя чрез следната класификация: 
-много редки (по-малко от 1животно на 10 000 третирани животни, включително изолирани съобщения).
В случай на облизване може да бъде наблюдаван кратък период на повишено слюноотделяне, което се дължи основно на природата на ексципиентите. 
Да не се предозира. 

Доза и начин на приложение: Една пипета от 0.5 ml на котка, съответстващо на минималната препоръчана доза от 5 mg/kg за fipronil и 6 mg/kg за (S)-methoprene. При липсата на изследвания за безопасност, минималният интервал на третиране е 4 седмици.

Една пипета от 0.5 ml на фретка, съответстващо на доза от 50 mg за fipronil и 60 mg за (S)- methoprene на фретка. Минималният интервал на третиране е 4 седмици.

Начин на прилагане: Само за външна употреба, чрез накапване върху ограничен участък от кожата. Извадете пипетата от пакетчето непосредствено преди употреба.

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър