Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
PestiGon Combo / Пестигон Комбо за котки и фретки | Norbrook

PestiGon Combo / Пестигон Комбо за котки и фретки | Norbrook

Марка:Norbrook
Код на продукта:П03139
Наличност:Няма наличност
Цена: 6,40лв

Възможни варианти

* ПРОМОЦИЯ:

Кол-во:  

Активни субстанции: Fipronil…………..50 mg

(S)-methoprene………………………………….60 mg

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Котки и фретки.

Терапевтични показания: При котки: Да се използва срещу опаразитявания с бълхи, самостоятелно или при съвместно опаразитяване с кърлежи и/или хапещи въшки.

· Елиминиране на бълхи (Ctenocephalides spp.). Трайността на инсектицидната ефикасност срещу нови опаразитявания с възрастни бълхи е 4 седмици. Трайността на предпазването от размножаване на бълхите, чрез потискане развитието на техните яйца (овицидна активност), ларви и какавиди (ларвицидна активност), свързано със снасянето на яйца от страна на възрастните бълхи, е шест седмици след прилагането на продукта.

· Елиминиране на кърлежи (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Rhipicephalus sanguineus). Трайността на акарицидната ефикасност срещу кърлежи е до 2 седмици (основано на експериментални данни).

· Елиминиране на хапещи въшки (Felicola subrostratus).

Ветеринарномедицинският продукт може да бъде използван като част от стратегията за лечение при контрола на алергичния дерматит, причинен от бълхи - Flea Allergy Dermatitis (FAD).

При фретки: Да се използва срещу опаразитявания с бълхи, самостоятелно или при съвместно опаразитяване с кърлежи.

 · Елиминиране на бълхи (Ctenocephalides spp.). Трайността на инсектицидната ефикасност срещу нови опаразитявания с възрастни бълхи е 4 седмици. Предпазва от размножаване на бълхите, чрез потискане развитието на техните яйца (овицидна активност), ларви и какавиди (ларвицидна активност), свързано със снасянето на яйца от страна на възрастните бълхи.

· Елиминиране на кърлежи (Ixodes ricinus). Трайността на акарицидната ефикасност срещу кърлежи е 4 седмици (основано на експериментални данни).

Противопоказания: Да се използва при котета на възраст под 8 седмици и/или с телесна маса под 1 kg, при липсата на налични данни. Да не се използва при фретки на възраст под 6 месеца. Да не се използва при болни животни (например със системни заболявания, треска) или при животни в реконвалесцентен период. Да не се използва при зайци, поради възможността от настъпване на неблагоприятни реакции, а дори и на смърт. Да не се използва при видове животни, за които ветеринарномедицинският продукт не е предназначен, при липсата на изследвания. Да не се използва при свръхчувствителност към активните субстанции или към някой от ексципиентите.

Доза и начин на приложение: Една пипета от 0.5 ml на котка, съответстващо на минималната препоръчана доза от 5 mg/kg за fipronil и 6 mg/kg за (S)-methoprene. При липсата на изследвания за безопасност, минималният интервал на третиране е 4 седмици.

Една пипета от 0.5 ml на фретка, съответстващо на доза от 50 mg за fipronil и 60 mg за (S)- methoprene на фретка. Минималният интервал на третиране е 4 седмици.

Начин на прилагане: Само за външна употреба, чрез накапване върху ограничен участък от кожата. Извадете пипетата от пакетчето непосредствено преди употреба.

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър