Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Panacur 10% susp. / Панакюр 10% суспензия | MSD Animal Health

Panacur 10% susp. / Панакюр 10% суспензия | MSD Animal Health

Марка:MSD Animal Health
Код на продукта:П02463
Наличност:В наличност
Цена: Изпрати запитване
Кол-во:  

Активни субстанции: Fenbendazole 100 mg

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Говеда, коне, кучета и котки 

Терапевтични показания: Говеда: За третиране на незрели и възрастни форми на нематоди в стомашно-чревния и респираторния тракт, и цестоди: Haemonchus spp., Ostertagia spp., Trichostrongylus spp., Cooperia spp., Nematodirus spp., Bunostomum spp., Trichuris spp., Strongyloides spp., Oesophagostomum spp., Dictyocaulus spp., Moniezia spp. 

Коне: За третиране и контрол на незрели и възрастни форми на нематоди в стомашно-чревния тракт при коне: Големи стронгили: възрастни и мигриращи ларвни форми на S. Vulgaris; възрастни и тъканни ларвни форми на S. Edenatus. Възрастни и незрели форми на малки стронгили (Cyathostomes), ефективни при лечение на инцистирани в мукозата 3-ти и 4ти стадии ларвни форми на малки стронгили и инхибиране на инцистирани в мукозата 3-ти стадий ларвни форми на малки стронгили: Oxyuris spp., Strongyloides spp., Parascaris equorum. 

Кучета: Toxocara canis, Toxocara leoninа, Ancylostoma caninum, Uncinaria stenocephala, Trichuris vulpis, Taenia spp

Малки кученца: Toxocara spp., Trichuris spp, Ancylostoma spp. 

Котки: Toxocara mystax (зрели), Ancylostoma tubaeforme (зрели и незрели), Taenia spp. (зрели). 

Противопоказания: Няма.

Неблагоприятни реакции: Не са известни.

Доза и начин на приложение: Перорално приложение. Суспензията трябва да се разклати добре преди употреба и е готова за употреба без разреждане.
Говеда и коне: Дозата при говеда и коне е 7.5мг фенбендазол/кг т.м., съответстващ на 7.5 мл/100 кг т.м.
При диария, причинена от Strongyloides westeri при бозаещи кончета, трябва да се третира с доза от 50 мг фенбендазол/кг т.м.
За контрол на инцистираните в мукозата лаври на малки стронгили е необходимо 5 дни да се прилага ежедневна доза от 7.5мг фенбендазол/кг т.м.
При коне и говеда суспензията може да се прилага с помощта на стандартен дозиращ апликатор или друго устройство.
Кучета и котки: Установената за кучета и котки доза е 50 мг фенбендазол/кг т.м. за 3 последователни дни или еднократно 100 мг фенбендазол/кг т.м. (възрастни).
При кучета и котки дозата трябва да се смеси с храната или да се приложи директно в устата след хранене, например с пластмасова спринцовка.           

Карентни срокове: Месо и вътрешни органи: Говеда: 7 дни; Коне: 5 дни. Мляко: Говеда: 4 дни (8 издоявания). Коне: Не се разрешава за употреба при кобили, чието мляко е предназначено за консумация от хора.

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър