Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Oxamas / Оксамас | Kepro

Oxamas / Оксамас | Kepro

Марка:Kepro
Код на продукта:О00000
Наличност:В наличност
Цена: Изпрати запитване
Кол-во:  

Активни субстанции: Oxacillin sodium monohydrate 104.25 mg/g

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Крави в лактационен период.

Терапевтични показания: OXAMAS е предназначен за лечение на клинични мастити при крави в лактационен период, причинени от стрептококови и стафилококови бактерии, чувствителни към оксацилин.

Противопоказания: Да не се използва при животни със свръхчувствителност или резистентност към (isoxazoly) пеницилини или цефалоспорини.

Нежелани странични реакции: Могат да се наблюдават алергични кожни реакции и анафилаксия.

Дозировка и начин на прилагане: Суспензия за интрамамарно приложение.
Преди приложение, издоете добре. Почистете и дезинфекцирайте млечните папили. Поставете канюлата в канала на млечната папила и въведете суспензията. Използвайте една спринцовка на млечна четвъртина и третирайте всичките четири млечни четвъртини. Третирайте за 3 последователни дни с интервал от 24 часа. При устойчиви инфекции, лечението може да бъде удължено с 1 до 2 дни. Отново, използвайте една спринцовка на млечна четвъртина и третирайте всичките четири млечни четвъртини.

Карентен срок: Месо и вътрешни органи:6 дни.
Мляко: 6 дни.

Съвет за правилно приложение: Женските животни трябва да бъдат третирани при проява на първите симптоми на мастити и винаги по време на периода на лактация.
След пълно издояване, четвъртината трябва да бъде измита с антисептичен разтвор, преди приложението на продукта. След приложение на продукта, масажирайте млечната жлеза за подобряване разпределението на суспензията.
Употребата на продукта за лечение на мастити, трябва да бъде съпроводена със съответните хигиенни и санитарни мерки за предотвратяване на повторна инфекция.

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           ДобърЕтикети: крави