Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Noromast DC / Норомаст DC

Noromast DC / Норомаст DC | Norbrook

Марка:Norbrook
Код на продукта:Н02603
Наличност:Няма наличност
Цена: Изпрати запитване
Кол-во:  

Активни субстанции: Cloxacillin (като cloxacillin benzathine) 600 mg

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Сухостойни крави.

Терапевтични показания: Продуктът е формулиран за употреба при крави в момента на пресушаване, което се извършва непосредствено след последното издояване от лактацията, с цел третиране на съществуващите мастити и осигуряване на протекция срещу бъдещи инфекции по време на сухостойния период. Продуктът е полезен за подпомагане редуцирането на случаите на летен мастит при сухостойни крави в риск. Cloxacillin е активен срещу Грам-положителни организми, асоциирани с маститите. Това включва S. agalactiae и други представители на Streptococcus spp., резистентни и чувствителни към penicillin представители на Staphylococcus spp., и Arcanobacterium pyogenes. Продуктът е формулиран на основата на продължително действие и поддържа ефективни антибактериални нива, в повечето четвъртини на млечната жлеза при сухостойни крави, за период от поне 7 седмици, като не дразни тъканта на млечната жлеза. 

Противопоказания: Да не се използва при свръхчувствителност към активната субстанция или към някой от ексципиентите. Животни, чиито месо и вътрешни органи са предназначени за човешка консумация, не подлежат на клане по време на третирането. Крави, чиито месо и вътрешни органи са предназначени за човешка консумация, могат да бъдат заклани 28 дни след последното третиране. Да не се използва при лактиращи крави. Но, ако това се случи, млякото, предназначено за човешка консумация, не може да се използва от третираните говеда 24 дни, след което млякото се тества до достигане нива на cloxacillin под максималните приемливи граници на остатъчните вещества, т.е. 0.03 μg/ml. 

Карентни срокове: Месо и вътрешни органи: 28 дни. Мляко: 96 часа. Да не се употребява при лактиращи крави. Да не се употребява при крави със сухостоен период по-кратък от 49 дни. Да не се употребява от 49 дни преди очакваната дата на отелване нататък. Мляко, предназначено за човешка консумация, може да се използва от третираните говеда 96 часа след отелването. Ако кравата се отели по-рано от 49 дни след последното третиране, мляко, предназначено за човешка консумация, може да се използва 49 дни плюс 96 часа след последното третиране. Ако кравата се отели по-рано от 49 дни след последното третиране, това налага консултация с ветеринарен лекар. Продуктът не е предназначен за употреба при лактиращи крави. Но, ако това се случи, мляко, предназначено за човешка консумация, не може да се използва от третираните крави 24 дни, след което млякото се тества до достигане нива на клоксацилина под максималните приемливи граници на остатъчните вещества, т.е. 0.03 μg/ml. При крави, страдащи от хипокалцемия, карентният срок за млякото може да е по-дълъг от цитирания по-горе. В такъв случай млякото се тества до достигане нива на клоксацилина под максималните приемливи граници на остатъчните вещества, т.е. 0.03 μg/ml. Крави, чиито месо и вътрешни органи са предназначени за човешка консумация, не подлежат на клане по време на третирането. Крави, чиито месо и вътрешни органи са предназначени за човешка консумация, могат да бъдат заклани 28 дни след последното третиране.

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър