Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Meloxidolor 5 mg/ml / Мелоксидолор 5 мг/мл

Meloxidolor 5 mg/ml / Мелоксидолор 5 мг/мл | Vet Pro

Марка:Vet Pro
Код на продукта:М02621
Наличност:В наличност
Цена: Изпрати запитване
Кол-во:  

Активна субстанция: Мелоксикам: 5 mg; Ексципиент: Етанол: 150 mg

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ:

Кучета: Облекчаване на възпалението и болката както при остри, така и при хронични мускулно-скелетни нарушения. Намаляване на следоперативната болка и възпаление в резултат на ортопедична хирургия и хирургия на меките тъкани.

Котки: Намаляване на следоперативната болка след овариохистеректомия и по-лека хирургия на меките тъкани.

Говеда: За употреба при остри респираторни инфекции с подходяща антибиотична терапия за намаляване на клиничните признаци при говеда. За употреба при диария в комбинация с перорална рехидратираща терапия за намаляване на клиничните признаци при телета на възраст над една седмица и млади нелактиращи говеда. За облекчаване на постоперативната болка след обезроговяване на телета.

Свине: За употреба при незаразни двигателни нарушения за намаляване на симптомите на куцота и възпаление. За облекчаване на следоперативна болка, свързана с малка хирургична операция на меките тъкани, като кастриране.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: Да не се използва при свръхчувствителност към активната субстанция или към някой от ексципиентите. Да не се прилага при бременни и лактиращи кучета и котки.

Да не се използва при кучета и котки, страдащи от гастроинтестинални смущения като възпаление и хеморагия, нарушена чернодробна, сърдечна или бъбречна функция и хеморагични нарушения. Да не се използва при кучета и котки под 6-седмична възраст и при котки с тегло под 2 kg.

Да не се използва при говеда и свине, страдащи от нарушена чернодробна, сърдечна или бъбречна функция и хеморагични нарушения или при които има данни за улцерогенни стомашно-чревни лезии. Да не се използва за лечение на диария при говеда под едноседмична възраст.Да не се използва при свине на възраст под 2 дни.

НЕБЛАГОПРИЯТНИ РЕАКЦИИ:

При кучета и котки: Понякога се съобщава за типични неблагоприятни реакции на нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) като загуба на апетит, повръщане, диария, окултна кръв в изпражненията, летаргия и бъбречна недостатъчност. В много редки случаи се съобщава за повишени чернодробни ензими. При кучета в много редки случаи се съобщава за хеморагична диария, хематемеза и гастроинтестинална улцерация. При кучета тези странични ефекти се явяват обикновено през първата седмица на лечение и в повечето случаи са преходни и изчезват след приключване на лечението, но в много редки случаи могат да бъдат сериозни или фатални. В много редки случаи може да се появят анафилактоидни реакции, които трябва да бъдат лекувани симптоматично.

При говеда и свине: Подкожно, интрамускулно, както и интравенозно прилагане се понася добре; при по-малко от 10% от третираните в клинични проучвания говеда е наблюдавано слабо временно подуване на мястото на инжектиране след подкожно прилагане. В много редки случаи може да се появят анафилактични реакции, които може да са сериозни (включително и click here с фатален изход) и които трябва да бъдат лекувани симптоматично. В случай на неблагоприятни реакции лечението трябва да се прекрати и да се потърси съвет от ветеринарен лекар. Ако забележите някакво сериозно въздействие или други ефекти вследствие от употребата на този ВМП, които не са описани в тази листовка, моля незабавно да уведомите Вашия ветеринарен лекар.

ВИДОВЕ ЖИВОТНИ, ЗА КОИТО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ВМП: Кучета, котки, говеда (телета и млади говеда) и свине.

КАРЕНТЕН СРОК

Говеда: Месо и вътрешни органи:        15 дни

Свине: Месо и вътрешни органи:        5 дни

 

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър