Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Meloxidolor 20 mg/ml / Мелоксидолор 20 мг/мл

Meloxidolor 20 mg/ml / Мелоксидолор 20 мг/мл | Vet Pro

Марка:Vet Pro
Код на продукта:М02634
Наличност:В наличност
Цена: Изпрати запитване
Кол-во:  

СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНАТА СУБСТАНЦИЯ И ЕКСЦИПИЕНТИТЕ:  Един ml съдържа:

 Активна субстанция: Мелоксикам            20 mg

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ:

 Говеда: За употреба при остри респираторни инфекции с подходяща антибиотична терапия за намаляване на клиничните признаци при говеда. За употреба при диария в комбинация с перорална рехидратираща терапия за намаляване на клиничните признаци при телета на възраст над една седмица и млади нелактиращи говеда. Като допълнителна терапия при лечение на остър мастит в комбинация с антибиотична терапия. За облекчаване на постоперативната болка след обезроговяване на телета.

 Свине: За употреба при незаразни двигателни нарушения за намаляване на симптомите на куцота и възпаление. Като допълнителна терапия при лечение на пуерперална септицемия и токсемия (синдром на мастит-метрит-агалаксия) с подходяща антибиотична терапия.

 Коне: За употреба при облекчаване на възпалението и намаляване на болката както при остри, така и при хронични мускулно-скелетни нарушения. Намаляване на болка, свързана с колика при коне.

   ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:  Да не се използва при коне под 6-седмична възраст. Да не се прилага при бременни и лактиращи кобили.  Да не се използва при животни, страдащи от нарушена чернодробна, сърдечна или бъбречна функция и хеморагични нарушения или където има данни за улцерогенни гастроинтестинални поражения. Да не се използва при свръхчувствителност към активната субстанция или някой от ексципиентите.  Да не се използва за лечение на диария при говеда на възраст под 1 седмица.

  НЕБЛАГОПРИЯТНИ РЕАКЦИИ:  При говеда и свине: подкожно, интрамускулно, както и интравенозно прилагане се понася добре; при по-малко от 10% от третираните в клинични проучвания говеда е наблюдавано само слабо временно подуване на мястото на инжектиране след подкожно прилагане.  При коне може да настъпи временно подуване на мястото на инжектиране, което преминава без интервенция. В много редки случаи може да се появят анафилактоидни реакции, които може да са сериозни (включително и с фатален изход) и които трябва да бъдат лекувани симптоматично.  Ако забележите някакво сериозно въздействие или други ефекти, вследствие от употребата на този ВМП, които не са описани в тази листовка, моля незабавно да уведомите Вашия ветеринарен лекар.

ВИДОВЕ ЖИВОТНИ, ЗА КОИТО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ВМП:  Говеда, свине и коне.

ДОЗИРОВКА ЗА ВСЕКИ ВИД ЖИВОТНО, МЕТОД И НАЧИН НА ПРИЛАГАНЕ:

 Говеда: Еднократно подкожно или интравенозно инжектиране на доза от 0,5 mg мелоксикам/kg телесна маса (т.е. 2,5 ml/100 kg телесна маса) в комбинация с антибиотична терапия или с перорална рехидратираща терапия, според случая.

 Свине: Еднократно интрамускулно инжектиране на доза от 0,4 mg мелоксикам/kg телесна маса (т.е. 2,0 ml/100 kg телесна маса) в комбинация с подходяща антибиотична терапия. Ако е необходимо, повторно прилагане click here на мелоксикам може да се направи след 24 часа.

 Коне: Еднократно интравенозно инжектиране на доза от 0,6 mg мелоксикам/kg телесна маса (т.е. 3,0 ml/100 kg телесна маса).

 Да се избягва замърсяване по време на употреба. Запушалката не трябва да се пробожда повече от 20 пъти.

 КАРЕНТЕН СРОК

 Говеда: месо и вътрешни органи: 15 дни; мляко: 5 дни.

Свине: месо и вътрешни органи: 5 дни.

Коне: месо и вътрешни органи: 5 дни.

Не се разрешава за употреба при животни, чието мляко е предназначено за човешка консумация.

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър