Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Roxacin / Роксацин

Roxacin / Роксацин | Calier

Марка:Calier
Код на продукта:Р02074
Наличност:В наличност
Цена: Изпрати запитване

Възможни варианти

* Размер:

Кол-во:  

Активни субстанции: Enrofloxacin 100 mg

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Говеда и свине. 

Терапевтични показания: Говеда Лечение на инфекции на дихателните пътища, причинени от чувствителни към enrofloxacin щамове на Pasteurella multocida, Mannheimia haemolytica и Mycoplasma spp. Лечение на остър генерализиран мастит, причинен от чувствителни към enrofloxacin щамове на Escherichia coli. Лечение на инфекции на храносмилателния тракт, причинени от чувствителни към enrofloxacin щамове на Escherichia coli. Лечение на септицемия, причинена от чувствителни към enrofloxacin щамове на Escherichia coli. Лечение на остър микоплазмен артрит, причинен от чувствителни към enrofloxacin щамове на Mycoplasma bovis при говеда на възраст под 2 години. 

Свине Лечение на инфекции на дихателните пътища, причинени от чувствителни към enrofloxacin щамове на Pasteurella multocida, Mycoplasma spp. и Actinobacillus pleuropneumoniae. 2/6 Лечение на инфекции на пикочните пътища, причинени от чувствителни към enrofloxacin щамове на Escherichia coli. Лечение на следродилен метрит-мастит-агалаксия (ММА) синдром, причинен от чувствителни към enrofloxacin щамове на Escherichia coli и Klebsiella spp. Лечение на инфекции на храносмилателния тракт, причинени от чувствителни към enrofloxacin щамове на Escherichia coli. Лечение на септицемия, причинена от чувствителни към enrofloxacin щамове на Escherichia coli. 

Противопоказания: Да не се използва за профилактика. Да не се използва при подрастващи коне, поради възможно увреждане на ставния хрущял. Да не се използва при установена резистентност/кръстосана резистентност към (флуоро)хинолони. Да не се използва при свръхчувствителност към активната субстанция или към някой от ексципиентите. 

Карентни срокове: Говеда След интравенозно инжектиране: Месо и вътрешни органи: 5 дни. Мляко: 3 дни. След подкожно инжектиране: Месо и вътрешни органи: 12 дни. Мляко: 4 дни.

Свине Месо и вътрешни органи: 13 дни. 

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър