Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Oxytetracycline 50% / Окситетрациклин 50%

Oxytetracycline 50% / Окситетрациклин 50% | Zavet AD

Марка:Zavet AD
Код на продукта:О02511
Наличност:В наличност
Цена: Изпрати запитване

Възможни варианти

* Размер:

Кол-во:  

Активни субстанции: Oxytetracycline hydrochloride 500 000 IU/g

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Телета, агнета, ярета (с неразвити предстомашия), свине, пилета бройлери и кокошки.

Терапевтични показания: За лечение на инфекции на храносмилателния канал, главно при ентерити на новородените и подрастващите животни, при бактериални ентерити, бактериални пневмонии, при диспепсия при телета; при паратиф, некротичен ентерит, атрофичен ринит, бронхопневмония, лептоспироза, салмонелоза, пастьорелоза, балантидиоза и червенка при свинете; хронична респираторна болест, инфекциозен синуит, инфекциозен аеросакулит, холера и хексамитоза при птиците. Противопоказания: Да не се използва при свръхчувствителност към активната субстанция. Да не се използва при тежки увреждания на черния дроб, левкопения и дерматомикози.

Доза и начин на приложение: Прилага се перорално, като се разтваря във водата за пиене или млякото. Денонощната доза се поставя във вода и се разбърква до пълно разтваряне. Полученият разтвор при непрекъснато разбъркване се добавя към водата, която ще се консумира от животните за 12 часа. Индивидуалната доза се определя от средното количество вода, която се изпива от едно животно. Медикаментозната вода се подменя на 12 часа. Денонощната доза може да се раздели на три-четири пъти и да се дава през 6-8 часа. Третиране продължава два дни след изчезване на клничните признаци. Телета, агнета и ярета – 0.04 g/kg т.м.; свине – 0.05 g/kg т.м.; пилета бройлери и кокошки – 20 – 40 g/100 L вода за пиене.

Карентни срокове: Месо и вътрешни органи: 7 дни. Не се разрешава за употреба при животни, чието мляко е предназначено за човешка консумация. Не се разрешава употребата при птици, чиито яйца са предназначени за човешка консумация. Не се използва една седмеца от началото на яйцеснасянето.

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър