Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Imaverol / Имаверол

Imaverol / Имаверол | Elanco

Марка:Elanco
Код на продукта:И00262
Наличност:В наличност
Цена: Изпрати запитване
Кол-во:  

Активна субстанция: Enilconazole 100 mg/ml

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ: Лечение на дерматомикози причинени от: Trichophyton verrucosum Trichophyton mentagrophytes Trichophyton equinum Microsporum canis Microsporum gypseum

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: Няма.

НЕБЛАГОПРИЯТНИ РЕАКЦИИ: Imaverol е много добре поносим. За разлика от концентрирания разтвор, разреденият не дразни кожата и очите. Случайно облизване на разредения разтвор от кожата или козината не води до неблагоприятни реакции. Imaverol не е корозивен.

ДОЗИРОВКА И МЕТОД НА ПРИЛАГАНЕ: Концентрираният разтвор Imаverol се разрежда в 50 части хладка вода до получаване на 0,2 %enilconazole емулсия (2000 ppm): 1 част концентриран разтвор в 50 части хладка вода, например 100 ml от концентрирания Imaverol разтвор се разрежда в 5 литра хладка вода. Лечението се състои от 4 апликации през 3 - 4 дни. При по-тежки случаи лечението трябва да се продължи. Дерматофитите достигат до космените влагалища. По тази причина е необходимо да се отстраняват крустите, например с твърда четка, напоена в разредена Imaverol емулсия. При първото третиране е необходимо животното да бъде напръскано изцяло, за да се достигнат и субклиничните поражения. Говеда:  животните се обливат с разредената емулсия или тя се прилага с преносима пръскачка. Най-малко 1 литър от разредената емулсия трябва да се използва за приложение при възрастни животни и половин литър при телета. Участъците замърсени с кал или животинска тор трябва да бъдат почистени преди прилагането на продукта. Кучета:  пръскайте емулсията срещу посоката на космената покривка, за да се овлажни обилно кожата на животното. Препоръчително е дългокосместите породи кучета да бъдат подстригани преди третиране. Също така може да потопите кучето във вана, съдържаща разредения разтвор. Коне : при първото третиране е необходимо животното да бъде напръскано изцяло. При следващите третирания разтвора се втрива в поразените участъци и заобикалящата ги кожа.

КАРЕНТЕН СРОК: Говеда и коне - месо и вътрешни органи : нула дни. Мляко : нула дни.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: Стъклен флакон: 100 ml.

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър