Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Gentamicinum / Гентамицин прах

Gentamicinum / Гентамицин прах | Zavet AD

Марка:Zavet AD
Код на продукта:Г00162
Наличност:В наличност
Цена: Изпрати запитване

Възможни варианти

* Размер:

Кол-во:  

Активни субстанции: Gentamicin sulfate 16 000 UI

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Прасета и телета (бозаещи с неразвити предстомашиия).

Терапевтични показания: Гентамицин пулвис е широкоспектърен антибиотик с бактерицидно действие върху Грамположителни и Грам-отрицателни микроорганизми, като стафилококи, стрептококи, колибактерии, протеус, бруцели, салмонели и др., включително върху устойчиви на останалите антибиотици микроорганизми. Прилага се при храносмилателни инфекции.

Противопоказания: Да не се използва при тежък хеморагичен характер на чревното заболяване, придружено от нарушаване на бъбречната функция. Да не се използва при свръхчувствителност към активната субстанция или към ексципиента.

Доза и начин на приложение: Телета (новородени): 1.0 g/kg телесна маса, разделени на два приема, като се прилага с 250 ml прясно мляко. Прасета (новородени и подрастващи): 1.0 g/kg телесна маса, разделени на два приема, сутрин и вечер. Продуктът се прилага един-два дена след преминаване на видимите клинични признаци.

Карентни срокове: Месо и вътрешни органи (телета и прасета): 3 дни. Не се разрешава за употреба при животни, чието мляко е предназначено за човешка консумация.

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър