Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Галиноцид | Голаш Фарма

Галиноцид | Голаш Фарма

Марка:Голаш Фарма
Код на продукта:Г00870
Наличност:В наличност
Цена: 15,00лв
Кол-во:  

Активни субстанции: Oxitetracyclin hydrochlorid – 50,0 mg; Thiamphenicol – 50,0 mg
Помощни вещества: Starlac (Lactose monohydrate 85% & Maydis amylum 15%); Magnesuim stearate, Silica colloidalis anhidrica.

Терапевтични показания: Галиноцид таблетки е комбинация от широкоспектърните антибиотици Окситетрациклин и Тиамфеникол. Потиска развитието на грам-положителните и грам-отрицателните микроорганизми, рикетсии, някои едри вируси и протозоа. Използва се за лечение на стрептококоза, кокцидиоза, пситакоза, токсоплазмоза, заразна хрема, холера, хронична респираторна болест, заразен синузит и синовит при гълъби, които не подлежат на консумация от хора.

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Само за домашни гълъби, чието месо и яйца и не са предназначени за консумация от хора.

Противопоказания: Да не се използва при свръхчувствителност към активните субстанции. Да не се използва профилактично или при бъбречна недостатъчност.

Дозировка и начин на прилагане: Прилага се перорално, директно и индивидуално за всяко животно в доза: ¼ таблетка на глава през 12 часа в продължение на 5-7 дни. При липса на клинично подобрение в рамките на 2-3 дни, антимикробната терапия трябва да бъде преразгледана, основавайки се на тест за чувствителност.

Нежелани реакции: Не са наблюдавани странични реакции при гълъби, третирани в терапевтични дози. Много рядко е възможна появата на преходни гастроинтестинални неразположения (гадене, повръщане и диарии) при предозиране. Ако забележите други сериозни странични реакции, които не са упоменати в тази листовка, моля уведомете Вашия ветеринарен лекар.

Специални условия за съхранение: Да се съхранява на недостъпни за деца места. Да се съхранява в оригинална опаковка на сухо, защитено от пряка слънчева светлина място, при температура под 25°С.
Да не се използва след изтичане срока на годност, посочен върху опаковката.

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           ДобърЕтикети: Гълъби,