Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Fypryst Spot-on Dog/ Фиприст спот-он Куче | Krka

Fypryst Spot-on Dog/ Фиприст спот-он Куче | Krka

Марка:Krka
Код на продукта:Ф02572
Наличност:В наличност
Цена: 6,00лв

Възможни варианти

* Размер:

Кол-во:  
 • ФИПРИСТ 67 mg спот-он разтвор за кучета
 • ФИПРИСТ 134 mg спот-он разтвор за кучета
 • ФИПРИСТ 268 mg спот-он разтвор за кучета
 • ФИПРИСТ 402 mg спот-он разтвор за кучета

Активни субстанции: 

 • 1 пипета (0,67 ml) съдържа: Aктивна субстанция: Fipronil 67 mg

Ексципиенти: Butylhydroxyanisol (Е320) 0,134 mg Butylhydroxytoluene (Е 321) 0,067 mg

 • 1 пипета (1,34 ml) съдържа: Aктивна субстанция: Fipronil 134 mg

Ексципиенти: Butylhydroxyanisol (Е320) 0,27 mg Butylhydroxytoluene (Е 321) 0,13 mg

 • 1 пипета (2,68 ml) съдържа: Aктивна субстанция: Fipronil 268 mg

Ексципиенти: Butylhydroxyanisol (Е320) 0,54mg Butylhydroxytoluene (Е 321) 0,27 mg

 • 1 пипета (4,02 ml) съдържа: Aктивна субстанция Fipronil 402 mg

Ексципиенти: Butylhydroxyanisol (Е320) 0,80 mg Butylhydroxytoluene (Е 321) 0,40 mg Видове животни, за които е предназначен ВМП: Кучета

Терапевтични показания: За лечение и профилактика на кучета при инвазиране с бълхи (Ctenocephalides spp.) и кърлежи (Rhipicephalus spp., Dermacentor spp., Ixodes spp.). Лечебно третиране и контрол на алергичен дерматит при кучета, причинен от бълхи. Профилактика и лечебно третиране на кучета, инвазирани от Trichodectes canis хапещи въшки.

Противопоказания: Поради липса на достатъчно данни, лекарственият продукт не трябва да се употребява при кученца под 8 седмична възраст или с тегло под 2 kg. Да не се използва при болни животни (състояние на общо заболяване, температура) или при животни в период на възстановяване. Да не се използва при зайци поради опасност от нежелани реакции или дори смърт. Tози лекарствен продукт е предназначен за кучета. Да не се използва при котки тъй като приложението му може да доведе до предозиране.

Доза и начин на приложение:

 • Една еднодозова пипета с 0,67 ml спот-он разтвор за куче с тегло от 2 дo 10 kg.
 • Една еднодозова пипета с 1,34 ml спот-он разтвор за куче с тегло от 10 дo 20 kg.
 • Една еднодозова пипета с 2,68 ml спот-он разтвор за куче с тегло дo 40 kg.
 • Една еднодозова пипета с 4,02 ml спот-он разтвор за куче с тегло над 40 kg.
 • Една еднодозова пипета с 4,02 ml спот-он разтвора за куче с тегло над 40 kg и подходяща помалка еднодозова пипета за кучета с тегло над 60 kg. По този начин вие ще осигурите минималната препоръчителна доза от 6,7 mg/kg.

Поради липса на проучвания относно безопасността на лекарствения продукт, минималния интервал между апликациите трябва да бъде 4 седмици. Месечно лечение се препоръчва в случаите когато съществува повишен риск от повторно опаразитяване с бълхи, ако кучето е алергично към охапване от бълхи и в случаите, когато е необходим контрол върху инфестацията с бълхи или при често къпане на кучето с хипоалергични или омекотяващи шампоани. В областите, които не са сериозно застрашени от опаразитяване с бълхи и кърлежи, лекарственият продукт Фиприст спот-он разтвор може да се прилага всеки втори до трети месец.

Път на въвеждане: Разтвор за прилагане върху ограничен участък от кожата .

Начин на приложение: Извадете еднодозовата пипета от плика. Задръжте еднодозовата пипета в изправено положение, завъртете и свалете капачката. Обърнете капачката и я сложете обратно с другия край върху еднодозовата пипета. Натиснете я и завъртете капачката така, че да се пробие пипетата, след това свалете капачката от еднодозовата пипета. Разгърнете козината на животното в областта на ръба на костта преди плешките така, че кожата да стане видима. Поставете края на пипетата с еднократна доза върху кожата и я натиснете няколко пъти до изпразване на съдържимото директно върху кожата на определеното място. Продуктът има постоянна ефикасността срещу бълхи в продължение на два месеца и срещу кърлежи в продължение на 4 седмици, в зависимост от степента на замърсяване на околната среда. Бълхи се унищожават в рамките на 24 часа след заразяване.

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър