Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Fypryst Combo Cat / Фиприст Комбо за Котки и порове | Krka

Fypryst Combo Cat / Фиприст Комбо за Котки и порове | Krka

Марка:Krka
Код на продукта:Ф02611
Наличност:В наличност
Цена: 7,87лв

Възможни варианти

* ПРОМОЦИЯ:

Кол-во:  

Активни субстанции: 

  • Всяка пипета от 0.5 ml съдържа: Aктивни субстанции: Fipronil 50 mg S-Methoprene 60 mg Ексципиенти: Butylhydroxyanisole (E320) 0.1 mg Butylhydroxytoluene (E321) 0.05 mg Бистър, жълт разтвор.

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Котки и порове.

Терапевтични показания: 

При котки: Да се употребява при опаразитявания с бълхи, самостоятелно или в комбинация с кърлежи и / или хапещи въшки: - Елиминиране на бълхи (Ctenocephalides spp.). Инсектицидна ефикасност срещу нови опаразитявания с възрастни форми на бълхи в продължителност 4 седмици. Предпазване от размножаването на бълхите чрез потискане развитието на яйцата (овоцидна активност), ларвите и какавидите (ларвицидна активност), произхождащи от яйца, снесени от възрастните бълхи, за 6 седмици след приложението. - Елиминиране на кърлежи (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Rhipicephalus sanguineus). Продуктът има продължителна акарицидна активност до 2 седмици срещу кърлежи (на базата на експериментални данни). - Елиминиране на хапещи въшки (Felicola subrostratus). Продуктът може да се използва като част от стратегията за контрол на aлергичен дерматит, причинен от бълхи (FAD), когато е предварително диагностициран от ветеринарен лекар. 

При порове: Да се употребява при опаразитявания с бълхи, самостоятелно или в комбинация с кърлежи: - Елиминиране на бълхи (Ctenocephalides spp.). Инсектицидна ефикасност срещу нови опаразитявания с възрастни форми на бълхи в продължителност 4 седмици. Предпазване от размножаването на бълхите чрез потискане развитието на яйцата (овоцидна активност), ларвите и какавидите (ларвицидна активност), произхождащи от яйца, снесени от възрастните бълхи. - Елиминиране на кърлежи (Ixodes ricinus). Продуктът има продължителна акарицидна активност до 4 седмици срещу кърлежи (на базата на експериментални данни). 

Да не се използва при котенца под 8 седмична възраст и / или при такива с тегло под 1 kg, поради липса на достатъчно данни. Да не се използва при порове под 6 месечна възраст. Да не се използва при болни животни (напр. системни заболявания, треска) или при животни в период на възстановяване. Да не се използва при зайци поради опасност от поява на неблагоприятни реакции или дори смърт. Поради липса на проучвания, употребата на този продукт не се препоръчва при животни, за които не е предназначен. 

Противопоказания: Да не се предозира. При котки: Сред много редките предполагаеми неблагоприятни реакции след употреба са наблюдавани преходни кожни реакции на мястото на приложение (лющене на кожата, локална алопеция, сърбеж, еритема) и генерализиран сърбеж, или алопеция. След употреба също така са наблюдавани усилена саливация, обратими неврологични симптоми (свръхчувствителност, депресия, други нервни симптоми) или повръщане. В случай на облизване на мястото на приложение може да се наблюдава кратък период на хиперсаливация, поради естеството на ексципиента. Ако забележите каквито и да било сериозни неблагоприятни реакции или други ефекти, които не са споменати в тази листовка, моля, информирайте Вашия ветеринарен лекар

Доза и начин на приложение: Една пипета от 0,5 ml за котка, отговаряща на минимална препоръчителна доза от 5 mg/kg фипронил и 6 mg/kg за (S)-метопрен, чрез локално приложение върху кожата. Една пипета от 0,5 ml за пор, отговаряща на препоръчителна доза от 5 mg/kg фипронил и 6 mg/kg за (S)-метопрен, чрез локално приложение върху кожата. Начин на приложение: 1. Извадете пипетата от опаковката. Задръжте пипетата в изправено положение, завъртете и свалете капачката. 2. Обърнете капачката и я сложете обратно с другия край върху пипетата. Натиснете я и завъртете капачката така, че да се пробие пипетата, след това свалете капачката от пипетата. 3. Разгърнете козината на животното в областта на ръба на врата преди плешките така, че кожата да стане видима. Поставете края на пипетата върху кожата и я натиснете няколко пъти до пълното изпразване на съдържимото директно върху кожата на определеното място.

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър