Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Fortekor Plus / Фортекор Плюс

Fortekor Plus / Фортекор Плюс | Elanco

Марка:Elanco
Код на продукта:Ф02657
Наличност:Няма наличност
Цена: Изпрати запитване
Кол-во:  

Активни субстанции: FORTEKOR PLUS 1,25 mg/2,5 mg таблетки: Pimobendan 1,25 mg; Benazepril hydrochloride 2,5 mg;

FORTEKOR PLUS 5 mg/10 mg таблетки:Pimobendan 5 mg; Benazepril hydrochloride  10 mg

Ексципиенти:  FORTEKOR PLUS 1,25 mg/2,5 mg таблетки: Iron oxide brown E172 - 0,5 mg

FORTEKOR PLUS 5 mg/10 mg таблетки:  Iron oxide brown E172 - 2 mg

Бели и светлокафяви овални двуслойни таблетки с делителна черта от двете страни. Таблетките могат да бъдат разделени на две равни половини.

Терапевтични показания: За лечение на застойна сърдечна недостатъчност при кучета, причинена от недостатъчност на атриовентрикуларния клапан или от разширена кардиомиопатия. FORTEKOR PLUS е комбинация от фиксирани дози и трябва да се използва само при пациенти, чиито клинични признаци са успешно контролирани чрез едновременно прилагане на същите дози на отделните компоненти (пимобендан и беназеприл хидрохлорид). 

Противопоказания: Да не се използва при хипертрофични кардиомиопатии или клинични състояния, при които увеличението на сърдечния дебит не е възможно поради функционални или анатомични причини (например аортна или белодробна стеноза). Да не се използва при хипотония, хиповолемия, хипонатриемия или остра бъбречна недостатъчност. Да не се използва при бременност и кърмене. Да не се използва при свръхчувствителност към активните субстанции или към ексципиентите.

Доза и начин на приложение: За перорално приложение. FORTEKOR PLUS е продукт с фиксирана комбинация, който следва да се използва само при кучета, нуждаещи се от двете активни субстанции, които да бъдат прилагани едновременно при конкретната фиксирана доза. Препоръчителната доза за FORTEKOR PLUS е 0,25 - 0,5 mg пимобендан на килограм телесна маса и 0,5 - 1 mg беназеприл хидрохлорид на килограм телесна маса, разделена на две дневни 5 дози. FORTEKOR PLUS таблетки трябва да се прилагат перорално, два пъти дневно през 12 часа (сутрин и вечер) и около 1 час преди хранене. Таблетките могат да се разделят наполовина по делителната линия. 

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър