Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Closamectin inj. / Клозамектин инж.

Closamectin inj. / Клозамектин инж. | Norbrook

Марка:Norbrook
Код на продукта:К02953
Наличност:В наличност
Цена: Изпрати запитване

Възможни варианти

* Размер:

Кол-во:  

Активни субстанции: Ivermectin 5 mg Closantel (като sodium dihydrate) 125 mg (еквивалент на 135.9 mg closantel sodium dihydrate)

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Говеда и овце

Терапевтични показания: Говеда: За лечение на смесени трематодни (фасциолозни) и нематодни, или артроподни инвазии, причинени от следните гастроинтестинални нематоди, пулмонални нематоди, очни нематоди, хиподерми, крастни кърлежи и въшки:

Гастроинтестинални нематоди: Ostertagia ostertagi (включително инхибирани ларвни стадии), Ostertagia lyrata (възрастни), Haemonchus placei (възрастни и незрели), Trichostrongylus axei (възрастни и незрели), Trichostrongylus colubriformis (възрастни и незрели), Cooperia oncophora (възрастни и незрели), Cooperia punctata (възрастни и незрели), Cooperia pectinata (възрастни и незрели), Oesophagostomum radiatum (възрастни и незрели), Nematodirus helvetianus (възрастни), Nematodirus spathiger (възрастни), Strongyloides papillosus (възрастни), Bunostomum phlebotomum (възрастни и незрели), Toxocara vitulorum (възрастни), Trichuris spp.

Пулмонални нематоди: Dictyocaulus viviparus (възрастни и ларви 4-ти стадий)

Чернодробен метил (трематоди): Fasciola gigantica, Fasciola hepatica

Ефикасността на лечение при 12-седмични фасциоли (зрели) е над 99%. Ефикасността на лечение при 7-седмични фасциоли (късни незрели) е над 90%.

Очни нематоди (възрастни): Thelazia spp.

Хиподерми (паразитни стадии): Hypoderma bovis, Hypoderma lineatum

Въшки: Linognathus vituli, Haematopinus eurysternus, Solenopotes capillatus

Крастни кърлежи: Psoroptes ovis (syn. P. communis var bovis), Sarcoptes scabiei var bovis

Ветеринарномедицинският продукт може да бъде използван за подпомагане контрола на хапещата въшка Damalinia bovis и крастния кърлеж Chorioptes bovis, но пълно елиминиране може да не настъпи.

 

Овце: За лечение на смесени трематодни (фасциолозни) и нематодни, или артроподни инвазии, причинени от следните гастроинтестинални нематоди, пулмонални нематоди, трематоди, ларви на Oestrus ovis и крастни кърлежи:

Гастроинтестинални нематоди: Teladorsagia circumcincta (включително инхибирани L4), Teladorsagia trifurcata (възрастни и L4), Haemonchus contortus (включително инхибирани L4), Trichostrongylus axei (възрастни), Trichostrongylus colubriformis (възрастни и L4), Trichostrongylus vitrinus (възрастни), Cooperia curticei (възрастни и L4), Oesophagostomum columbianum (възрастни и L4), Oesophagostomum venulosum (възрастни), Chabertia ovina (възрастни и L4), Nematodirus filicollis (възрастни и L4), Trichuris ovis (възрастни). L4 = ларви четвърти стадий

Пулмонални нематоди: Dictyocaulus filaria (възрастни и ларви 4-ти стадий) Protostrongylus rufescens (възрастни)

Чернодробен метил (възрастни и 7-седмични фасциоли, незрели): Fasciola gigantica, Fasciola hepatica

Oestrus ovis

Крастни кърлежи: Psoroptes ovis (Лечението изисква повторно инжектиране след 7 дни на продукт, съдържащ само ivermectin.

Продуктът се употребява и за контрол на резистентни към бензимидазоли Haemonchus contortus и Teladorsagia circumcincta.

Противопоказания: Да не се прилага интравенозно и интрамускулно. Да не се използва при свръхчувствителност към активните субстанции или към някой от ексципиентите. Авермектините могат да не бъдат добре понесени от някои видове животни, за които ВМП не е предназначен (докладвани са случаи на непоносимост с фатален изход при кучета – особено Коли, Бобтейл, Староанглийска овчарка, свързаните с тях породи или техни кръстоски, както и при водни и сухоземни костенурки).

Доза и начин на приложение: Ветеринарномедицинският продукт трябва да се прилага в доза 200 μg ivermectin/kg телесна маса и 5 mg closantel/kg телесна маса (1 ml/25 kg телесна маса). Продуктът трябва да се прилага само подкожно, в областта на шията. Максимална доза от 10 ml трябва да се прилага в едно място на инжектиране, като остатъчният обем се прилага в друго място на инжектиране, в областта на шията. Препоръчва се използването на стерилна игла 16G, с дължина един инч. Преди приложение, телесната маса се оценява внимателно.

Продуктът не съдържа антимикробни консерванти. Преди изтегляне на всяка доза, септумът се почиства. Използват се сухи и стерилни игла и спринцовка. За опаковките от 250 ml и 500 ml е препоръчителна употребата на автоматична спринцовка. За повторното пълнене на спринцовката е препоръчителна употребата на източваща игла, с цел избягване прекомерното продупчване на стопера.

Стоперът не трябва да се продупчва повече от 40 пъти. Ако се налага продупчване на стопера повече от 40 пъти, е препоръчителна употребата на източваща игла.

Времетраенето между отделните третирания трябва да се базира на епидемиологичните фактори и трябва да е индивидуално за всяка отделна ферма. Трябва да се потърси съвет от ветеринарен лекар по отношение на подходяща програма на дозиране и грижа за животните, с цел постигане на адекватен контрол върху паразитите и редуциране на вероятността за развитие на резистентност.

С цел осигуряване на правилно дозиране, телесната маса трябва да бъде определена възможно най-точно. Трябва да бъде проверена и точността на дозиращото устройство.

С цел избягване прилагането на по-ниска или по-висока доза, животните, които ще бъдат третирани групово, трябва да бъдат групирани, и съответно третирани, според телесната им маса.

За лечение и контрол на краста при овцете, може да бъде инжектиран ветеринарномедицинският продукт, но трябва да бъде последван от второ инжектиране на продукт, съдържащ само ivermectin седем дни след първото инжектиране, с цел лечение на клиничните признаци на краста и елиминиране на крастните кърлежи. Инжектирането трябва да бъде извършено от другата страна на шията.

Карентни срокове: Говеда: Месо и вътрешни органи: 49 дни. Мляко: Не се разрешава за употреба при говеда, чието мляко е предназначено за човешка консумация, включително по време на сухостойния период. Да не се прилага по време на последния триместър от бременността при бременни юници, чието мляко ще бъде предназначено за човешка консумация.

Овце: Месо и вътрешни органи: 28 дни. Мляко: Не се разрешава за употреба при овце, чието мляко е предназначено за човешка консумация, включително по време на сухостойния период. Да не се прилага 1 година преди очакваното първо раждане при овце, чието мляко ще бъде предназначено за човешка консумация.

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър