Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Cenenrovig - 10 Gb / Цененровиг 10 ГБ

Cenenrovig - 10 Gb / Цененровиг 10 ГБ |

Код на продукта:Ц02108
Наличност:В наличност
Цена: Изпрати запитване
Кол-во:  

Активни субстанции: Enrofloxacin…………………….100 mg 

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Говеда, свине и кучета. 

Терапевтични показания: Говеда Лечение на инфекции на дихателните пътища, причинени от чувствителни към енрофлоксацин щамове на Pasteurella multocida, Mannheimia haemolytica и Mycoplasma spp. Лечение на остър генерализиран мастит, причинен от чувствителни към енрофлоксацин щамове на Escherichia coli. Лечение на инфекции на храносмилателния тракт, причинени от чувствителни към енрофлоксацин щамове на Escherichia coli. Лечение на септицемия, причинена от чувствителни към енрофлоксацин щамове на Escherichia coli. Лечение на остър микоплазмен артрит, причинен от чувствителни към енрофлоксацин щамове на Mycoplasma bovis при говеда на възраст под 2 години.

Свине Лечение на инфекции на дихателните пътища, причинени от чувствителни към енрофлоксацин щамове на Pasteurella multocida, Mycoplasma spp. и Actinobacillus pleuropneumoniae. 2 Лечение на инфекции на пикочните пътища, причинени от чувствителни към енрофлоксацин щамове на Escherichia coli. Лечение на следродилен метрит-мастит-агалаксия (ММА) синдром, причинен от чувствителни към енрофлоксацин щамове на Escherichia coli и Klebsiella spp. Лечение на инфекции на храносмилателния тракт, причинени от чувствителни към енрофлоксацин щамове на Escherichia coli. Лечение на септицемия, причинена от чувствителни към енрофлоксацин щамове на Escherichia coli. 

Кучета Лечение на инфекции на храносмилателния тракт, дихателните и пикочно-половите пътища (включително простатит, допълваща антибиотична терапия при пиометра), кожни и раневи инфекции, отит (външен/среден), причинени от чувствителни към енрофлоксацин щамове на Staphylococcus spp., Escherichia coli, Pasteurella spp., Klebsiella spp., Bordetella spp., Pseudomonas spp. и Proteus spp.

Противопоказания: Да не се използва при животни с бъбречна или чернодробна недостатъчност Да не се използва при свръхчувствителност към квинолони. Да не се използва при животни със смущения в хрущялния растеж. Едновременното приложение на флуороквинолони с йонофорни кокцидиостатици трябва да бъде избягвано. Да не се използва при кучета на възраст под 12 месеца при малки породи и при кучета на възраст под 18 месеца при големи породи или при кучета, които не са завършили фазата си на растеж. Да не се използва при кучета с епилептични симптоми или нервни смущения, свързани с GABA. Да не се използва при подрастващи коне, поради възможно увреждане на ставния хрущял. 

Карентни срокове: Говеда: 5 След интравенозно инжектиране: Месо и вътрешни органи: 5 дни. Мляко: 3 дни. След подкожно инжектиране: Месо и вътрешни органи: 12 дни. Мляко: 4 дни. Свине: Месо и вътрешни органи: 13 дни. 

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър