Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Шампоан Брейк Про / Break pro | Фарма Вет

Шампоан Брейк Про / Break pro | Фарма Вет

Марка:Фарма Вет
Код на продукта:Ш02547
Наличност:В наличност
Цена: Изпрати запитване
Кол-во:  

Активна субстанция: В 100 мл: Propoxur – 1гр

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Кучета и котки.

Терапевтични показания: За унищожаване на външни паразити при кучета и котки.

Противопоказания: Да не се използва върху увредени кожни участъци. Да не се използва при болни животни и животни в оздравителен период.
Да не се използва при свръхчувствителност към активната субстанция или към някой от ексципиентите.

Неблагоприятни реакции: При свръхчувствителни животни е възможна проявата на признаци, като сърбеж и зачервяване.

Доза и начин на приложение: Начин на приложение: върху кожата.
С цел осигуряване на безопасност и ефикасност при употребата на продукта е необходимо стопанина сам да прецени, какво количество от продукта да приложи. Количеството е в зависимост от вида и породата на животното — дребни, средни и едри породи кучета с различна по големина, плътност и интезивност космена покривка. Същото се отнася до котките, при тях не съществуват големи вариации вътре в породата и между породите.
Тъй като котките са по-чувствителни към карбаматите, желателно е продукта да бъде дозиран по — 2 ml/kg телесна маса. Тази доза е далеч под минималната токсична доза, но ще осигури бърз и висок ефект.
При кучетата е целесъобразно да се използва по ml/kg т.м. при късокосместите породи, но не повече от 20 т! и 1-2 ml/kg т.м, но не повече от 20 ml при дългокосместите породи. /Трябва да се отбележи, че терапевтичната ширина на продукта при кучета е доста голяма и дом, превишаващи до 3 пъти препоръчаната не биха довели до неблагоприятни реакции/.
Кучето, респективно котката, се намокря ОбИЛНО с вода с температура, приятна за животното, след което необходимото количество шампоан се нанася по тялото, като малко по-обилно се нанася под мишниците, между задните крайници, по гьрба в областите на тила, плешките и опашката. Втрива се внимателно до получаване на обилна пяна. С получената пяна се прави дълбок масок в продължение на 3-5 минути, след което животното се изплаква обилно с вода и се подсушава с кърпа. По време на къпането да се внимава в очите и ушите на животните да не попадат вода и пяна от продукта. При къпането стопаните да използват ръкавици.

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър