Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Break Pro Powder / Пудра Брейк Про | Фарма Вет

Break Pro Powder / Пудра Брейк Про | Фарма Вет

Марка:Фарма Вет
Код на продукта:П02832
Наличност:В наличност
Цена: Изпрати запитване
Кол-во:  

В 100 g от продукта се съдържат:
Активна субстанция: Пропоксур 1 g;
Ексципиент: Каолин до 100 g.

Животни, за които е предназначен ВМП: Кучета и котки.

Терапевтични показания: За унищожаване на  външни паразити при кучета и котки. Действа сигурно срещу резистентни спрямо другите групи инсектицидни препарати популации от външни паразити (бълхи, въшки, кърлежи, космояди). В организма на членестоногите и топлокръвните инсекти действа като конкуриращ инхибитор на холинестеразата.

Противопоказания: Да не се употребява върху увредени кожни участъци. Да не се употребява при болни животни и животни в оздравителен период. 

Неблагоприятни реакции: При свръхчувствителни животни е възможна появата на признаци като сърбеж и зачервяване.

Дозировка и начин на приложение: Да се поръси тънък слой от продукта върху цялата космена покривка на животното в посока противоположна на косъма. Третирането трябва да продължи няколко седмици (еднократно, 2 пъти седмично) в зависимост от степента на опаразитяване.

Специални предпазни мерки при приложение: Да се предпазват животните от вдишване на продукта. При поглъщане на продукта във високи концентрации е възможна проявата на признаци на карбаматно отравяне, характерни за холинестераза инхибиращите карбаматни естери тремор, мускулен спазъм, лакримация, саливация и слъзна секреция. 
Допълнителни данни за безопасност и защита здравето на хората, които работят с ВМП: Да се пази от попадане в очите, устата или носа. При контакт с продукта, контаминираното място да се измие обилно с умерена струя вода. След работа е необходимо обилно измиване с вода и сапун. 
Антидот: Атропин сулфат. 
Да се съхранява на недостъпни за деца места.

Начин на отпускане: Само по лекарско предписание.

Специалните предпазни мерки при унищожаване на неупотребени ВМП или остатъци от тях съгласно Закона за управление на отпадъците: Разсипаният материал е негоден за употреба и трябва да се третира като отпадък и следва да се събере в подходящи за целта съдове, след което се предава на лица притежаващи разрешение по чл. 37 от Закон за управление на отпадъците (ЗУО). При наличие на отпадъци от продукта или опаковките, трябва добре да се познават всички изискванията на ЗУО и да се приложи най-добрия и ефективен начин за безопасно събиране на разпиляните количества. Потребителските опаковки са за еднократна употреба.

Съхранение: В оригинална опаковка на сухо място при температура от 15 до 25 °С.

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър