Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Biovit 10% / Биовит 10%

Biovit 10% / Биовит 10% | Biovet

Марка:Biovet
Код на продукта:Б00065
Наличност:В наличност
Цена: Изпрати запитване

Възможни варианти

* Размер:

Кол-во:  

Активни субстанции: Chlortetracycline hydrochloride 100 mg/g.

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Свине, прасета, пилета, пуйки и патици.

Терапевтични показания: За лечение и контрол на респираторни и системни инфекции, предизвикани от чувствителни към хлортетрациклин бактерии: за лечение на лептоспироза, бактериален ентерит, бактериална пневмония, цервикални абсцеси при свине и прасета; за лечение на хронична респираторна болест, коли-инфекции, ентерит, инфекциозен синовит при пилета; за лечение на хексамитоза, инфекциозен синовит, паратиф и бактериален ентерит при пуйки; за лечение на птича холера при патици.

Противопоказания: Да не се използва при преживни животни с функциониращи предстомашия. Да не се използва при птици, които произвеждат или са предназначени да произвеждат яйца за консумация от хора. Не се препоръчва прилагането при бременни животни 2-3 седмици преди раждането. Не се препоръчва прилагането при новородени до 4 седмична възраст. Да не се използва при птици в периода на яйценосене. Да не се използва при животни с нарушен апетит и при повръщане. Да не се използва при коне и котки.

Доза и начин на приложение: Продуктът трябва да се прибавя към малки количества фураж за пряка консумация от отделните животни. За третиране на групи животни, използвайтe Биовит 10% премикс за медикаментозен фураж, вложен от упълномощен фуражопроизводител. Третираните животни трябва да бъдат разделени и лекувани индивидуално. Необходимото количество продукт трябва да бъде добре смесено с дневната дажба за всяко отделно животно. Фуражът, съдържащ прах за перорално приложение, трябва да бъде даван на един прием през препоръчвания период.

Свине и прасета: Отделните свине трябва да получават дневно по 10-20 mg хлортетрациклин на kg телесна маса, отговарящи на 100-200 mg БИОВИТ 10% прах за перорално приложение на kg телесна маса, разделени на два приема, за период от 5-7 дни при свине за угояване и за период от 10-14 дни при бозаещи и подрастващи прасенца от отбиването и преминаване към периода за угояването.

Птици (пилета-бройлери, пуйки, патици): Отделните птици трябва да получават дневно по 20- 50 mg хлортетрациклин на kg телесна маса, отговарящи на 200-500 mg БИОВИТ 10% прах за перорално приложение на kg телесна маса, разделени на два приема, за период от 5-7 дни.

При необходимост курсът може да се повтори след 15 дни. Третираното животно трябва да бъде претеглено и да бъде определено приблизителното количество фураж, което животното ще консумира. Точното количество продукт трябва да бъде добавено към приблизителното количество дневна дажба за всяко животно в бака или обикновен съд и да бъде добре размесено. Продуктът трябва да се смесва само със сух непелетизиран фураж.

Карентни срокове: Птици: Месо и вътрешни органи: 7 дни. Яйца: Не се разрешава употребата при птици, които произвеждат или са предназначени да произвеждат яйца за консумация от хора.

Свине: Месо и вътрешни органи: 7 дни.

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър