Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Biomezin / Биомезин

Biomezin / Биомезин | Biovet

Марка:Biovet
Код на продукта:Б00064
Наличност:В наличност
Цена: Изпрати запитване

Възможни варианти

* Размер:

Кол-во:  

Активни субстанции: Chlortetracycline (като chlortetracycline hydrochloride) 51.04 mg/g Sulfadimidine 50 mg/g

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Свине и прасета.

Терапевтични показания: За лечение на бронхити, бронхопневмонии и пневмонии; септични състояния при новородени прасета; пастьорелоза, червенка, следродилни инфекции и мастити; едемна болест, колибактериоза и дизентерия; фурункулоза, панарициум, раневи инфекции и други, причинени от микроорганизми, чувствителни към тетрациклини и сулфадимидин.

Противопоказания: Да не се използва при свръхчувствителност към активните субстанции или към някой от ексципиентите. Да не се използва при установена резистентност към хлортетрациклин или антибиотици от тетрациклиновата група, или при установена резистентност към сулфадимидин.

Доза и начин на приложение: За прилагане в храна. Продуктът трябва да се прибавя към малки количества фураж за пряка консумация от отделните животни. За третиране на групи прасета, използвайте подходящ премикс, вложен в медикаментозен фураж от упълномощен фуражопроизводител. Третираните прасета трябва да бъдат разделени и лекувани индивидуално. Необходимото количество продукт трябва да бъде добре смесено с дневната дажба за всяко отделно прасе. Фуражът, съдържащ пероралния прах, трябва да бъде даван на един прием през препоръчвания период.

Дозата за прасета е по 10-20 mg хлортетрациклин и 10-20 mg сулфадимидин на kg телесна маса, отговарящо на 200-400 mg от продукта на kg телесна маса веднъж дневно, за период от 5-7 дни при прасета за угояване. При бозаещи и подрастващи прасенца продуктът се прилага за период от 10-14 дни след отбиването, при преминаване към периода за угояване, два пъти на ден, като при необходимост лечението може да се повтори след 15 дни.

За да се осигури прилагането на необходимата доза, телесната маса на третираното прасе трябва да бъде определена възможно най-точно и да бъде определено приблизителното количество фураж, което прасето ще консумира. Точното количество от продукта трябва да бъде добавено към приблизителното количество дневна дажба за всяко прасе в бака или в обикновен съд и да бъде добре размесено. Продуктът трябва да се смесва само със сух, непелетизиран фураж.

Карентни срокове: Месо и вътрешни органи: 8 дни.

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър