Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Baytril 10 % / Байтрил 10%

Baytril 10 % / Байтрил 10% | Bayer

Марка:Bayer
Код на продукта:Б00066
Наличност:В наличност
Цена: Изпрати запитване
Кол-во:  

100 мл Байтрил 10% орален разтвор съдържа:

Активна субстанция: enrofloxacin 10,0 г

Помощни вещества: бензилов алкохол, калиев хидроксид, дестилирана вода.

ВИДОВЕ ЖИВОТНИ: Пилета и пуйки.

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ: За лечение на инфекциозни заболявания при пилета и пуйки, смесени и вторични инфекции при вирусни заболявания, при заболявания, причинени от микоплазми и при следните чувствителни към Baytril Грам-отрицателни и Грам-положителни бактерии: Haemophilus paragallinarum (инфекциозна хрема), Pasteurella, E. Coli, Salmonella, Staphylococcus, Erysipelothrix rhusiopathiae. Целта на терапията е подтискане на клиничните симптоми на салмонелоза и понижаване на смъртността с едновременно намаляване на отделянето салмонела, което се постига само за няколко седмици чрез употребата на Baytril. Третирането с Baytril не води до изкореняване на салмонелите и микоплазмите. Baytril 10% oral solution е показан за употреба при пилета и пуйки, когато клиничният опит, подпомогнат при възможност с тест за чувствителност, посочва enrofloxacin като най-подходящият избор.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: Съществуваща резистентност срещу хинолони, като тази резистентност често е пълна. Съществува и пълна кръстосана резистентност с други флуорхинолони. Тъй като чувствителността на стрептококите към enrofloxacin е незначителна, не се препоръчва употребата на Baytril 10% при наличието на стрептококови инфекции. Да не се използва при птици от които се получават яйца за човешка консумация.

НЕЖЕЛАНИ СТРАНИЧНИ РЕАКЦИИ: Употребата на флуорхинолони през периода на растеж е съпроводена с подчертан и продължителен повишен прием на питейна вода, поради което може да се повиши и приема на активна субстанция при висока температура, това потенциално може да доведе до увреждане на ставния хрущял, което се проявява с двигателни нарушения.

ДОЗИРОВКА ЗА ВСЕКИ ВИД ЖИВОТНО, МЕТОД И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ: Медикаментозната вода трябва да се приготвя непосредствено преди употреба. По време на лечението птиците не трябва да имат достъп до друга вода. На всички птици трябва да бъде осигурен достъп до медикаментозната вода. 50 мл Baytril 10% / 100 литра питейна вода = 5 г enrofloxacin/100 л питейна вода (= 50 ррm) до и включително следните възрастови групи: бройлери, пуйки за угояване 1-3 седмица, бройлери за разплод, кокошки носачки за разплод 1-5 седмица. При наличие на салмонелоза, смесени инфекции или хронични заболявания, препоръчителната доза при бройлери, пуйки за угояване, при бройлери за разплод на 3 седмица от излюпването и при кокошки носачки за разплод на 5 седмица от излюпването е както следва: 100 мл Baytril 10% / 100 л питейна вода = 10 г enrofloxacin / 100 л питейна вода (= 100 ррm). Като основно правило, дозата за птици на тази възраст или по стари, които консумират относително по-малко количество вода на кг телесно тегло, например по-стари бройлери, по-стари пуйки и ярки не трябва да е по-ниска от: 10 мг enrofloxacin / кг телесна маса на ден Начин на приложение: Перорално приложение чрез питейната вода. Продължителност на лечението: При салмонелоза и смесени инфекции лечението трябва да продължи от 3 до 5 последователни дни, а при хронични форми – 5 последователни дни.

ПРЕДОЗИРАНЕ: Интоксикацията с флуорхинолони може да причини гадене, повръщане и диария.

КАРЕНТЕН СРОК: Животински тъкани предназначени за консумация: пилета - 3 дни; пуйки - 3 дни.

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър