Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Противопаразитна каишка BARS / Барс за кучета | Vet Pro

Противопаразитна каишка BARS / Барс за кучета | Vet Pro

Марка:Vet Pro
Код на продукта:П03136
Наличност:В наличност
Цена: 16,00лв

Възможни варианти

* Размер:

Кол-во:  

Активни субстанции:  Всяка каишка за малки породи кучета (35 cm, 13 g) съдържа:
Fipronil……………………………………………………0.52 g (4.0 %)

Всяка каишка за средни породи кучета (50 cm, 19 g) съдържа:
Fipronil ……………………………………………………0.76 g (4.0 %)

Всяка каишка за големи породи кучета (80 cm, 30 g) съдържа:
Fipronil ……………………………………………………1.2 g (4.0 %)

Терапевтични показания: Продуктът се прилага в случай на обикновенно опаразитяване с бълхи или комбинирано опаразитяване – кърлежи и/или бълхи. Убива бълхи и въшки (Ctenocephalides felis, Ctenocephalides canis, Linognathus setotus, Trichodectes canis). Ефективно време на действие: до 5 месеца. Убива кърлежи (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus, Sarcoptes scabiei, Notoedres cati, Otodectes cynotis). Ефективно време на действие: до 4 месеца. Продуктът може да се използва за лечение и превенция на алергичен дерматит, причинен от бълхи.

Противопоказания: Да не се използва с други инсектицидни, акарицидни продукти. Да не се използва при животни с инфекциозни заболявания или животни в период на възстановяване. Да не се използва при кучета и котки под 2 месечна възраст. Да не се използва при кучета и котки с кожни лезии.

Неблагоприятни реакции: Не са наблюдавани неблагоприятни реакции и усложнения при приложението на противопаразитната каишка. Рядко, в случаи на индивидуална свръхчувствителност на животните към фипронил, може да се наблюдава повищено слюноотделяне, сълзене, треперене на мускулите и кожно дразнещо действие. В тези случаи е необходимо да се преустанови ползването на каишката. Ако забележите някакво сериозно въздействие или други ефекти, вследствие от употребата на този ВМП, които не са описани в тази листовка, моля незабавно да уведомите Вашия ветеринарен лекар.

Доза и начин на приложение: Само за външно приложение. След като се разопакова, каишката се развива и поставя на животното. Каишките са с различен размер, така че трябва да се остави разстояние от 1.0 – 1.5 cm между врата на животното и каишката, след което свободната част на каишката се насочва през закопчалката и излишната дължина се отрязва. Една каишка е предназначена за употреба при едно животно. Продължителната употреба на противопаразитната каишка осигурява защита на животните срещу бълхи за период от 5 месеца и срещу кърлежи за период от най-малко 4 месеца.

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър