Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Ampicillin- T Kapseln / Ампицилин - Т капсули | Chevita GmbH

Ampicillin- T Kapseln / Ампицилин - Т капсули | Chevita GmbH

Марка:Chevita GmbH
Код на продукта:02559
Наличност:На поръчка
Цена: 4,95лв
Кол-во:  

Капсули за индивидуална орална терапия при спортни гълъби. Само за ветеринарномедицинска употреба при видовете животни, за които е предназначен продуктът!

Показания: Продуктът е предназначен за спортни гълъби срещу бактериални инфекции на гастроинтестиналния тракт, причинени от Грам+ и Грам- патогени, чувствителни спрямо ампицилин.

Състав (1 капсула съдържа): Ampicillin 3H2 O.................................. 57,75 mg Еквивалент на Ampicillin 50,00 mg 

Дозировка и начин на приложение: 1 капсула представлява дневната доза за 1 гълъб, тежащ до 500 грама. Продуктът се прилага в продължение на 5 последователни дни. Ако не настъпи подобряване състоянието на птиците до 3 дни, трябва да се пристъпи към изготвянето на антибиограма за определяне чувствителността на причинителя на заболяването спрямо АМПИЦИЛИН-Т. При необходимост, методът на терапия трябва да бъде променен.

Противопоказания: Продуктът не се прилага при птици с увредени бъбречни функции и при такива с известна свръхчувствителност спрямо β-лактамни антибиотици. Продуктът не се използва в случаите, когато е известно, че причинителят на заболяването продуцира β-лактамаза. Продуктът не се препоръчва за употреба при птици в първите 12-24 часа от живота им.

Продуктът не се употребява при птици, предназначени за консумация от хора!

Странични ефекти: Употребата на пеницилини, в това число и на ампицилин, може да доведе до появата на алергични реакции.

Взаимодействие с други лекарствени средства: Съществува потенциален антагонизъм между пеницилините и някои други антибиотици с незабавно бактериостатично действие - хлорамфеникол, тетрациклини и макролиди.

Съхранение: Да се съхранява на сухо и хладно място при температура до +25°С!

Специални изисквания за съхранение: Да се съхранява извън обсега и погледа на деца!

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           Добър