Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!
Albendazole 2,5 % / Албендазол 2,5% | Судахим

Albendazole 2,5 % / Албендазол 2,5% | Судахим

Марка:Судахим
Код на продукта:А00663
Наличност:В наличност
Цена: Изпрати запитване
Кол-во:  

Активна субстанция: Албендазол 2,500 g/100 ml 

Видове животни, за които е предназначен ВМП: Овце, кози, говеда

Терапевтични показания: За лечение и профилактика на стомашно-чревни и белодробни нематодози, фасциолоза и анаплоцефалидоза (мониезиоза, тизаниезиоза) при овце, кози и говеда. Не е ефективен при остра форма на фасциолоза.

Противопоказания: Да се избягва лечението по време на разгонеността на овцете и козите и през първия месец след заплождането. За бременни животни в първата третина на бременността да не се прилагат по-високи дози от 10 мг/кг телесна маса.

Неблагоприятни реакции: Не са наблюдавани странични реакции, ако се прилага според указанията за употреба. В случай на предозиране - симптоматична терапия. 

Доза и начин на приложение: Овце и кози: При стомашно-чревни и белодробни нематози и тениози – по 2 мл/10 кг телесна маса (5 мг/кг телесна маса)
При фасциолоза – по 3 мл на 10 кг телесна маса (7,5 мг/кг телесна маса); при дикроцелиоза и парамфистоматоза - по 4 мл на 10 кг телесна маса (10 мг/кг телесна маса).
Говеда: При стомашно-чревни и белодробни нематози и тениози - по 3 мл на 10 кг телесна маса (7,5 мг/кг телесна маса). При фасциолоза – по 4 мл на 10 кг телесна маса (10 мг/кг телесна маса).
Перорално. Суспензията да се разклати добре преди употреба.

Карентни срокове: Месо и вътрешни органи: овце, кози и говеда: 7 дни.
Мляко: 2 дни (4 издоявания).

Напишете отзивЗабележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Лош           ДобърЕтикети: Овце, кози, говеда